Fethiye’nin Ölüdeniz beldesi Ovacık Mahallesi’nde 36 yıl önce beldenin ilk otellerinden birini yaparak turizm sektörüne atılan evli ve 4 çocuk babası Şaban Yaşar (58), akşam saatlerinde belediye futbol sahası yanında 48 PN 659 plakalı otomobilinin arka koltuğunda tek kurşunla vurularak hayatını kaybetmiş şekilde bulundu. Edinilen bilgiye göre, dün saat 14.00 sıralarında ‘Bankaya gideceğim’ diyen Şaban Yaşar’ın ortadan kaybolması üzerine Fethiye’deki banka şubeleri ve gidebileceği yerlere bakan çocukları ve yakınları, Yaşar’a cep telefonundan da ulaşamadı. Bunun üzerine eşi Gülfer Yaşar, oğlu ile birlikte jandarmaya giderek eşinin hayatından endişe ettiğini söyledi. Yapılan aramalar sonucu Yaşar, otomobilinin arka koltuğunda ölü bulundu. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Turan Durgut ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı ile olay yeri inceleme ve araştırma ekibi, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı. Araç çevresine güvenlik şeridi çekilerek tedbir alınırken, olayı duyan ailesi ve turizmciler olay yerine geldi. Şaban Yaşar’ın ruhsatlı tabancası ile kendisini alnından tek kurşunla vurarak intihar ettiği sanılırken, araç içinde de boş bir kovan bulundu. Şaban Yaşar’ın cep telefonunda ise 152 cevapsız arama olduğu tespit edildi. Bagajda bazı özel eşyaları bulunan ve zaman zaman ava gittiği öğrenilen Şaban Yaşar’ın ruhsatlı av tüfeği de arabanın bagajından çıktı.
Eşi Gülfer Yaşar ve çocukları Mustafa, Neşet, Nurgül ve Nurcan ağıtlar yakarken, olay yerine gelen yakınları olayla ilgili bilgi almaya çalıştı. Otel, restoran ve kafe-barın yanı sıra bir de marketi bulunduğu öğrenilen Şaban Yaşar’ın kızı Nurgül Yaşar, otomobilin arka koltuğunda cansız şekilde yatan babasına koşarak sarıldı. Bu anı görenler duygu dolu anlar yaşarken, Nurgül Yaşar jandarma tarafından teskin edilerek güçlükle uzaklaştırıldı. Yaşar’ın cenazesi, cenaze aracı ile Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenaze, yapılan ön incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Bir süredir otelini yenilemek için bankalardan aldığı kredileri ödemekte zorlandığı öğrenilen Şaban Yaşar’ın otelini ve bazı gayrimenkullerini satmak istediği ancak istediği parayı karşılayacak kimsenin çıkmadığı ve bu nedenle bunalıma girdiği iddia edildi. Yaklaşık 1 milyon TL civarında borcu olduğu ileri sürülen Yaşar’ın son günlerde canına kıyacağı şeklindeki sözleri üzerine çocuklarının babalarını yalnız bırakmadıkları öğrenildi.