İçerisinde bulunan 5 kişilik mürettebatı ile Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yangına müdahale ettiği sırada düşen helikopterin yenisi Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan ihale sonrasında Mayıs ayında Fethiye’de konuşlandırılan KA-32T tipi Rus yapımı söndürme helikopteri, geçtiğimiz hafta Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Otmanlar Köyü yakınlarında orman yangınına müdahale ederken düşmüştü. İçinde bulunan 5 kişilik mürettebatı ile birlikte düşen helikopterden kurtulan olmamıştı. Kazanın üzerinden 1 hafta gibi bir süre geçtikten sonra yüklenici firma düşen helikopterin yerine yenisini gönderdi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Söndürme İstasyonu’na konuşlandırılan helikopterle birlikte 4 yeni personelde göreve başladı.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yeni helikopterin Bakanlığın yaptığı ihale sözleşmesinde yer alan şartname çerçevesinde gönderildiğini açıkladı. Helikopterle birlikte 4 teknik elemanın da Fethiye’ye geldiğini anlatan Zorlu, “Düşen helikopterin bağlı olduğu şirket yenisini gönderdi. Sözleşmede 5 aylık olarak görevlendirilen helikopterin Ekim ayı başlarında görevini tamamlaması bekleniyor. Yeni helikopterimizle bölgedeki orman yangınlarına müdahale etmeye devam edeceğiz.” dedi.