Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bölgenin ilk plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal (EDS) sistemi devreye girdi. İlçe genelinde 25 kamera ile gerçekleştirilen yeni sistem kapsamında, trafiğe kapalı alanlara giren araçların tespiti sağlanmış olacak.

    Yaz aylarında nüfusunun 2 katı araç sayısına ulaşan Muğla'nın Fethiye ilçesinde trafik sorununa kameralı sistemle çözüm bulunacak. İlçe genelindeki mevcut 15 kameraya ilave edilecek 10 yeni kamera ile kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız sorunu en aza indirilecek. Mustafa Kemal Bulvarı ve Akdeniz Caddesi üzerinde kurulan kameralar hizmet vermeye başladı. Kazaların yoğunlukla yaşandığı bölgeler belirlenerek yerleştirilen kameralar plaka okuma ve fotoğraflama yöntemi ile çalışıyor. Bu şekilde 50 olarak belirlenen hız sınırını aşan veya kırmızı ışık ihlali yapan araçlara plakaları üzerinden cezai işlem uygulanıyor.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Trafik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fikret Kaynak, yeni sistemle ihlaller ve sonrasında yaşanan kazaların önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti. Kaynak, özellikle yaya ve öğrenci akışının yoğun olduğu bölgelerde uygulanacak kırmızı ışık ihlal sisteminde, araçların plakalarının anlık fotoğraflama sistemiyle tespit edilip, cezai işlem uygulandığını belirtti. Vatandaşları hız yapmamaları ve kurallara riayet etmeleri konusunda uyaran Kaynak, "Amacımız insanlara ceza yazmak değil. İnsanların trafikte kazasız belasız seyir etmelerini sağlamaktır. Yeni sistemimiz bugün itibari ile hizmet vermeye başlamıştır." dedi.

    Plaka tanımalı EDS sistemi yanı sıra 10 adet mobese kamerasının da şehir merkezinde bulunan trafiğe kapalı alanlara yerleştirildiğini ifade eden Fikret Kaynak, bu bölgelerde meydana gelecek asayiş olayları ve bölgeye giren araçların da yine bu kameralarla gözetleneceğini açıkladı.