Anadolu’da ilk Türk varlığından itibaren bıçakçılık merkezi olan ve dünyanın en büyük bıçak üretim merkezi konumunda yer alan Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi, yeni yılda festival geleneğine devam ettirmeye hazırlanıyor. Bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Yatağan Kefe Yaylası Şenlikleri ve Bıçakçılık Festivali, 16-17-18 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Festivale Kefe Yaylası ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek olan festivali bu yıl Yatağan Gönül Birliği Platformu organize edecek.

24. KEZ KAPILARINI AÇACAK

2014’e kadar Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen festival, beldenin mahalleye dönmesinin ardından festivali, oluşturulan tertip komiteleri aracılığıyla yapılıyor. Konserlerin ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festivalde Kefe Yaylasına 3 günde 100 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Platform, bölgenin en büyük festivalini yapmayı planlıyor.

FİNAL KEKİLLİ’DEN

Festival kapsamında ilk iki gün konser verecek isimler için görüşmeler sürüyor. Festivalin finali için ise Anadolu Rock’un efsane ismi Murat Kekilli ile anlaşıldı. Ünlü Sanatçı, 18 Ağustos Pazar günü sevenleri ile Yatağan’da buluşacak.