BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda uygulanacak çevre düzenleme projesi için başlattığı halk oylaması sona erdi. Ankete katılan 1455 kişiden 731’i alternatif 1 olarak hazırlanan projenin uygulanmasını istedi.
    Kent merkezindeki ana cadde ve sokakları daha sağlıklı hale getirmek için yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yapılacak çalışmaları da başlattı. Caddede yapılması planlanan yaya ve bisiklet yollarının kaplama malzemeleri, aydınlatma elemanları, orta refüj düzenlemeleri ve kavşak düzenlemelerini içeren 3 farklı konsept proje oluşturuldu. Katılımcı yönetim anlayışı kapsamında vatandaşları da yönetimin bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, uygulanacak projenin belirlenmesi için bir ay önce halk oylaması başlattı.
    Cadde düzenlemesi için hazırlanan 3 farklı proje Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunuldu. Projelerin görselleri üzerinden yapılan oylama sona erdi. Toplam 1455 kişinin katıldığı ankette en fazla oyu Alternatif 1 olarak belirlenen proje aldı. Ankete katılanların 731’i Alternatif 1 projesini beğenirken, 403 kişi de Alternatif 3 olarak belirlenen projeyi uygun gördü. Ankette 321 oy ise Alternatif 2 olarak belirlenen proje aldı.
    Ankete katılan 200 kişi de anketin öneri ve görüşler bölümüne ise caddede olmasını istedikleri unsurlar hakkında görüş bildirdi. Bursa Kent Konseyi de 17 Haziran Cuma günü yapılacak geniş katılımlı bir toplantı ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nı ele alacak. Toplantıda hem anket sonuçları değerlendirilecek hem de katılımcıların projelere ilgili görüşleri alınacak.
Caddede uygulanacak nihai projeye ise hem anket sonuçları hem de Kent Konseyi toplantısından çıkacak sonuçlara göre karar verilecek. CİHAN