UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale de bulunan işyerleri ile otopark lar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Devlet İhale Kanunu kapsamında ihaleyi kazanan şirket tarafından işletiliyor.  Özel şirketler tarafından işletilen bölgede yüksek ve fahiş fiyatlar uygulandığı iddialarının artması üzerine Denizli Valiliği konuyu incelemeye aldı. 
    

Yapılan incelemenin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Denizli Valiliği, şu tespitlerde bulundu;

Pamukkale Örenyerinde bulunan işyerlerinde pazarlanan ürünlerin fiyat etiket listelerinin görünür ve okunur bir şekilde asılı olduğu, serbest piyasa ekonomisi ile fiyatları belirlenen ürünlerin liste fiyatı üzerinden vatandaşların alıp almama konusunda tercih yapma haklarının bulunduğu, vatandaşların aldatılmalarının mümkün olmadığı, görülmüştür. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ihaleye çıkarılan ve özel bir firma tarafından işletilen otopark fiyatlarının da okunur bir şekilde tabelalarda yazılı olduğu, tespit edilmiştir. 

Bakanlığımıza bağlı Müze ve Örenyeri giriş ücretleri "Bakanlığımız Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönerge" çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenmekte ve uygulanmakta olup, örenyeri girişlerinden elde edilen gelirler ile müze ve ören yerinin bakım, onarım, temizlik, teşhir-tanzim vb. hizmetler sağlanarak, ziyaretçilerin en iyi hizmeti almaları sağlanmaktadır.

Travertenlere giriş ücreti herkes için aynı

Pamukkale Travertenlerine  girşi ücreti konusunda da açıklma yapan Valilik özellikle sosyal medyada   halka 35 lira, yabancılara 9 lira, Suriyelilere ise bedava giriş şeklinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. kimlerin ücretsiz girebileceinin yönetmelik çerçevesinde belirtildiğini söyleyen Valilik bunların dışında kalan yerli ve yabancı kişiler için fiyatların aynı olduğunu vurguladı.