Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe veren Ekrem Çetin,  Facebook'tan ve sosyal medya içerisinde sayfalarında İslam dini ve  Hz. Muhammet'e sözlü yada karikatür ile hakaret içeren paylaşımlar yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Çetin, dilekçesinde tespit ettiği bir çok kişiyi de sayfalarıyla  ifşa ederek şikayetçi oldu.
Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinin üçüncü fıkrasına göre, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli şartı ile altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" içeriğine sahip olduğunu belirten Çetin, "Dini değerler; bir dinin kitabı, peygamberi, kutsal yerler olabilir. İnanca saygı ilkesi gereğince herkesin, bir diğerinin inandığı dinle ilgili değerleri gözetme, incitmeme, dini tahkir veya tezyif içeren açıklamalar yapmama yükümlülüğü bulunmaktadır.İslam’a kötülemek için yapılan bu eylemlere tepkisiz kalamam. İslam terörü diye bir şey yoktur. Çünkü terörün dini olamaz! Şahsım olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet dilekçesini verdim" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BU İFADESİ YER ALDI
Çetin'in Savcılığa verdiği suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı, "Şüphelilerin facebook sitesindeki yukarıda internet adresi verilen sayfalarındaki paylaşımları peygamber efendimize, Allah’a ve Müslümanların dini değerlerine hakaret ve aşağılama içermekte ve sürekli yeni paylaşımlarla tahrik edici boyutlara ulaşmaktadır. Bu durumun devamı toplumsal patlamalara neden olacak boyutlara ulaşmış içeriklerin internette yayınlanmasının devamı halinde toplum barışının bozularak istenmeyen hadiselerin olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.
5237 sayılı TCK. 216/3, 218. Maddelerine göre Şüphelilerin yöneticisi olduğu facebook adresleri içerikleri suç teşkil etmektedir. Kanun ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi’nin cezalandırılacağını öngörmektedir.
Öncelikle yukarıda adresi verilen ve içeriği suç teşkil eden facebook adreslerine erişimin engellenmesine karar verilmesi için Sulh Ceza Mahkemesinden tedbir kararı alınmasını, sitelere erişimin engellenme kararının uygulanmaması halinde facebook internet sitesine erişimin engellenmesine kararı alınmasını; şüphelilerin kimliğinin tespit edilerek haklarında kamu davası açılması gerekmektedir.
Bu nedenle dinime, Peygamberime ve bir Müslüman olarak inandığımız kutsal kitabımız Kuran-ı Kerime karşı alenen hakaret aşağılama suçlarını işleyerek hakkını, hukukunu ve haddini bilmeyen kişiler hakkında şikâyetçiyim. Yasal soruşturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ederim."