Denizli Belediyesi'nin, "Ailemi Seviyorum" projesi kapsamında açtığı Evlilik Okulu'nda, 11. dönem kursiyerler sertifika aldı. Belediye Başkanı Osman Zolan ve eğitmenler, kursa katılarak evliliğin önemini anlattı. Zolan, kursun devam edeceğini belirterek, katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Sağlıklı evliliklerle sağlıklı toplumun ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Zolan, “Mevlana, ‘İnsanı gösteren yüzüdür, yüzü gösteren gözüdür, gözü gösteren de sözüdür.’ demiş. İletişim kurarken göz çok önemlidir. Gözlerin içine bakarak konuşmak gerekir. Bunun da ötesinde söz çok önemlidir. Sözlerimizde kelimeler mutlaka karşımızdakine olan sevgimizi, duygumuzu ifade etmelidir. Evlilikte çeşitli sıkıntılar mutlaka olacaktır. Önemli olan, bu sıkıntıları beraber aşmaktır. İlk karşımızda çıkan sıkıntıda geri dönmemek ve birlikte engeli aşmak gerekiyor. İnşallah bir ömür boyu sağlıklı evlilikleriniz olur.” dedi. Daha sonra Zolan, her kursiyere sertifika vererek "Evlilik Okulu" kitabı hediye etti.

Kurs, haftada iki günden toplam 16 saat sürüyor. Sağlıklı bir toplumda evlilik müessesesinin önemi, evlilikte problemlerin nasıl çözüleceği ve iletişim anlatılıyor.