Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  yaşam memnuniyeti araştırması evlilerin bekarlara göre daha mutlu olduğunu gösterdi. 2016 yılında mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 61,3 oldu. Erkeklerde mutluluk oranı yüzde 58,1 iken kadınlarda bu oran yüzde 64,5 oldu. 

Yapılan araştırmada evli fertlerin mutluluk oranı  yüzde 64,7 olarak açıklanırken, hiç evlenmemiş fertlerin mutluluk oranı  yüzde 57,3 olarak açıklandı. Yapılan araştırmada Evli erkeklerin yüzde 60,8’i, evli kadınların ise yüzde 68,3’ü mutlu olduklarını beyan etti.

Verilere göre Eşi vefat eden ferlerin yüzde 50’si  mutlu olduğunu beyan ederken, boşanmış fertlerin ise yüzde 32,5’inin mutlu olduğu görüldü. 


Anlaşmazlık durumunda eşler birbirlerine en çok bağırarak tepki verdi


Aile yapısı araştırması, 2016 sonuçlarına göre; eşler arasında anlaşmazlık olduğunda erkeklerin  yüzde 75,3’ü, kadınların ise yüzde 66,2’si eşlerine seslerini yükselterek tepki verdi. 
Erkeklerin yüzde 55,1’i, kadınların ise yüzde 64,2’si eşleri ile anlaşmazlık durumunda sessiz kaldı. Eş ile anlaşmazlık durumunda erkeklerin yüzde 3,6’sı, eşlerine şiddet uygularken kadınlarda ise bu oran yüzde 2,4 oldu. 


Kadına karşı en az şiddet Ege’de


 İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması’na göre eşlere fiziksel şiddet uygulama oranı en yüksek olan bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Erkeklerde fiziksel şiddet uygulama oranının en düşük olduğu bölge yüzde 1,7 ile Ege Bölgesi olurken, kadınlarda bu oran yüzde 0,7 Doğu Marmara Bölgesi oldu.