Denizli’de bazı şahısların evlenme vaadiyle dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, evli çifti gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, farklı zamanlarda emniyete giderek, evlenmek vaadiyle dolandırıldıklarını iddia eden 7 kişi, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Şüpheli şahısları teknik takibe alan polis, evli çiftin farklı zamanlarda bu şahıslarla telefonla görüştüklerini tespit etti. Evli çifte yönelik operasyon düzenleyen polis, şahısları evlerinde gözaltına aldı.

Evli çift emniyetteki sorgularında dolandırdıkları kişileri internet ve telefon üzerinden bulduklarını, daha sonra evlenmek için görüşmeler yaptıklarını ve ardından düğün alışverişi yaptıklarını itiraf etti.

İmam nikahı öncesi evlenecekleri kişilerin evlerine gittikleri öğrenilen evli çiftin, daha sonra içerisinde uyuşturucu ve uyutucu olan kahveleri şahıslara içirerek uyuttukları belirlendi. Şüphelilerin, mağdurları uyuttuktan sonra evli çiftin düğün için alınan altınları ve evde bulunan eşyaları çalarak kayıplara karışığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilirken, şahısların olaylarda kullandığı uyuşturucu ve uyutucu haplarda delil olarak mahkemeye götürüldü.