KONYA (CİHAN)- Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Çeşmelisebil beldesinde oturan ev hanımı Fatma Büyükaşçı, Somali’ye yardım için evindeki iki çuval un ve 1 çuval mercimeğini bağışladı. ‘Afrika’yı gördükçe iftar açamıyorum’ diyen Büyükaşçı, yardımları otobüse yükleyerek 80 kilometre yol kat ettikten sonra Kimse Yok Mu Derneği’ne teslim etti.
    Türkiye, Afrika ülkelerine yardım için seferber oldu. Ülkenin dört bir yanından her yaştan kişi Afrika’ya yardım yapıyor. Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Çeşmelisebil beldesinde yaşayan bir ev hanımı da yardım kampanyasına katıldı. Gazete ve televizyonlarda gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan ev hanımı evindeki iki çuval un, 1 çuval mercimek ve 50 TL parasını Somali’ye gönderdi.
Yardımları ulaştırmak için oturduğu kasabanın otobüslerine yükleyen Fatma Büyükaşçı, yardımları Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi yetkililerine teslim etti.
Büyükaşçı, “Ben ilk evlendiğimde çok büyük sıkıntılar yaşadım. Evimizde bir öğün yemek varsa ikinci öğüne yiyecek bulamadığımız günler yaşadım. Eşim serbest meslek sahibi. İş buldukça çalışıyor. Ama Afrika’daki manzarayı televizyon ve gazetelerde görünce çok üzüldüm. İftar açarken lokmalar boğazıma diziliyordu adeta. Ailece ne yapabileceğimizi konuştuk. İki çuval un, 1 çuval da mercimek vardı evimizde. Onları vermeyi kararlaştırdık. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik.” dedi.

    İKİ KARDEŞ BİRİKTİRDİKLERİ 50 TL’Yİ SOMALİ’YE GÖNDERDİ
    Öte yandan Büyükaşçı ailesinin küçük çocukları Sılanur (7) ve Cihan (5) yaz boyunca biriktirdikleri harçlıklarını Somali’deki yaşıtlarına bağışladı. Yardımlar, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube yetkililerine teslim edildi. İki kardeş, Somali’de açlık çeken yaşıtlarının ölmesini istemediklerini belirtti.
Kimse Yok Mu Derneği adına yardımları kabul eden Ayşe Yiğit, Fatma Büyükaşçı’nın gösterdiği duyarlılığın çok önemli olduğunu söyledi. Ailesiyle birlikte evindeki unu ve mercimeği bağışlamasının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Yiğit, “Dernek olarak Fatma Hanım'ın yardımlarını cuma günü Mersin Limanı'ndan hareket edecek olan yardım gemisine ulaştıracağız. Yardımlarını Allah kabul etsin.” ifadelerini kullandı.
CİHAN