Demiray kardeşlerden Nurten Demiray da, yangın sonrası belediyenin kapsını çalarak yardım istedi. Denizli Belediyesi Sevgi Eli de, hemen harekete geçerek ailenin ihtiyaçlarını belirledi. Öncelikli olarak acil ihtiyaçlar hemen karşılandı. Bugün ise belediye ekipleri evi tamamen boşaltarak baştan sona temizlik yaptı ve tavanlar dahil tüm duvarlar tamamen boyandı.
  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız da, Demiray ailesini evinde ziyaret etti. Otaklı ve Yıldız’ı karşısında gören Nurten Demiray, sevinç gözyaşlarını tutamadı. Otaklı, ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını, düzenli olarak ziyaret ederek eksikliklerin giderileceğini söyledi. Selma Yıldız ise Sevgi Eli’nin her zaman Demiray ailesinin yanında olacağını ifade etti.
  Bu arada, 2 görme engelli kardeşin yapımı devam eden Engelli Yaşam Merkezi’nde kalabilmesi için girişimler de başlatıldı. Aileye gıda, yiyecek, giyim, ev eşyası, temizlik ve boyama yardımının yanında belediyece düzenli nakit para yardımı yapılacağı bildirildi.
  Nurten Demiray, 2 engelli kardeşinin bakımını üstlendiğini belirterek, ‘Kısa süre önce beyin ameliyatı oldum. Çalışamıyorum. Babamın Bağkur parasıyla geçimimizi sağlıyoruz. Biri Ankara’da diğeri yurt dışında 2 tane daha kardeşimiz var ama yardım etmiyorlar. Ben öldükten sonra kardeşlerime bakacak kimsem yok. Bizlere yardımlarınızı esirgemeyin’ dedi.