Çarşamba ilçesi Kirazlık Çay Mahallesi üzerinde bulunan Osmanlı Apartmanı’nda 08 Şubat 2016 günü elektrik kontağından çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelmesi sonrası Hanife Erik(41), yetkililere yardım çağrısında bulundu. 
19 yıl önce Gümüşhane’de görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu eşinin hayatını kaybettiğini söyleyen anne Hanife Erik, “Geçtiğimiz hafta Pazar günü gece 01.30 sıralarında yangın çıktı. Evde kimse yoktu. Ayvacık ilçesindeki akrabalarımın bulunduğu köye gitmiştik. Gece telefonla arayıp evin yandığını söylediler. Ayvacık’tan gelene kadar itfaiyeler yangını söndürmüşlerdi. Yangının elektrikten çıktığını söylediler. Biz de onların tuttuğu raporların sonuçlarını bekliyoruz. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Eşimi 19 yıl önce kaybettik. Gümüşhane’de öğretmenlik yapıyordu. Eşim öldükten bir ay sonra doğan bir oğlum var. O da şimdi Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nde okuyor. Oğlumun eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Kaymakamlıktan, belediyeden yardım istiyorum” diye konuştu.
Hanife Erik, evlerinin kullanılamaz halde olması nedeniyle komşuları ve akrabalarında kaldıklarını söyledi.

“ÖĞRETMENLERİMİN VERDİĞİ HARÇLIKLARLA KİTAPLARIMI ALABİLDİM”
Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü’nde okuyan Mehmetcan Erik (18) ise, “Üniversite okuduğum bölümün giderlerini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Annem ihtiyaçlarımı karşılaşmakta zorluk çekiyor. Ben lisedeki öğretmenlerimin verdiği harçlıklarla kitaplarımı alabildim. Evde bulunan bazı kitaplarım yandı. Annem bu durum dolayısıyla yeteri kadar maddi destek sağlayamıyor. Evimizi eski hale getirecek maddi gücümüz de yok. Bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz. Ben bir şekilde çalışarak eğitim ihtiyaçlarımı karşılayabilirim ama annem elindeki emekli aylığı ile bu evi eski hale getiremez. Gerekli yerlerden yardım bekliyoruz. Benim sadece annem var. Maddi destek sağlayabilecek kimsemiz yok” diye konuştu.