HABERDENİZLİ.COM

Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürlüğü’nce Sarayköy İlçesinin Tekke Hamam Mevkii’nde bir özel sektör Enerji şirketi tarafından yapılacak olan Tekkehamam Jeotermal Enerji Santrali ÇED toplantısı 18 Aralık Salı günü köylülerin protestosu sebebiyle yapılamamıştı.

Tekke Mahallesi sakinleri protestoyu CHP Sarayköy ilçe örgütünün öncülüğünde gerçekleştirmişti. Protestoya CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Nazım Ayyavuz, Mustafa Çallıca, CHP Sarayköy Belediye Başkan Adayı Cengiz Demirci, CHP Sarayköy örgütü yer aldı.

Protestoda dikkat çeken olay ise 14 Haziran 2016 tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündeme alınan Tekkehamam Jeotermal Enerji Santrali yapılması adına gerçekleştirilen oylamada CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Nazım Ayyavuz ve Mustafa Çallıca’nın “Evet” oyu vermesinin ardından kabul ettikleri kararı protesto etmeleri dikkat çekerek akıllarda soru işareti bıraktı.

14 HAZİRAN 2016 YILINDA ALINAN KARAR NEYDİ?
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen Haziran ayı olağan toplantısının 3. birleşiminin 43. maddesine göre Denizli ili Sarayköy ilçesi, Tekke Mahallesi Mevkiinde bulunan Büyükşehir Belediyemize ait 32 (j-559/C) işletme ruhsat numaralı jeotermal sahamızda, jeotermal enerji ile elektrik enerjisi üretilmek üzere işletme ruhsat süresi bitim tarihi olan 02/06/2041 tarihine kadar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 64. Maddesi hükmüne göre kiraya verilmesine, 5886 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralleri Sular Kanunu’nun 6ncı maddesinin 5inci fıkrası doğrultusunda ruhsat sürensinin uzatılmasına ve söz konusu kiralama ihalesi ile ilgili şartların belirlenmesi için Encümene yetki verilmesine, işaretle oylama neticesinde 14/06/2016 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

ÖNCE “EVET” DEDİLER SONRA ALDIKLARI KARARI PROTESTO ETTİLER
CHP Sarayköy örgütünü temsil eden Nazım Ayyavuz ve Mustafa Çallıca’nın bulunduğu CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin tamamının “Evet” oyu verdiği karar meclisten oy birliği ile geçmişti.

Resmi prosedürlerin tamamlandığı Tekkehamam Jeotermal Enerji Santrali için Tekke Mahallesi sakinlerine yapılacak olan bilgilendirme toplantısı günü olan 18 Aralık 2018 Salı günü Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılması adına evet oyu kullanan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Nazım Ayyavuz ve Mustafa Çallıca’nın en önde Jeotermal Enerji Santrali yapılmaması adına protesto etmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Protestoda yer alan CHP Sarayköy Belediye Başkan Adayı Cengiz Demirci’nin Sarayköy Belediyesi Meclis üyeliği yaptığı 2014 yılı Ocak ayında mal paylaşım komisyonunda Jeotermal Enerji Santrali için yapılacak araziyi Sarayköy’ün elinden Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne kaptırdığı önemli ayrıntılar içerisinde yer alıyor.