Ev dekorasyonunuzda sadelikten yana seçimler yaparak son derece şık ve işlevsel mekanlar ortaya çıkarabilirsiniz. Dinginliğe erişebileceğiniz ve sizler için özel bir anlam ifade edebilecek olan evleri yaratabilmek için 5 ayrı dekorasyon önerisini göz önünde bulundurabilirsiniz.

  1. Beyaz Renk

Sade ve şık mekanlar oluşturabilmek için açık renkler ve özellikle beyaz rengi sizlere destek olacaktır. Desenli kumaşlardan ve koyu renklerden uzak durursanız daha ferah görünen mekanlara sahip olabilirsiniz. Perde seçiminizi yaparken de biraz daha koyu renklere yönelebilirsiniz. Böylelikle beyaz renkli mobilyalarınız ve aksesuarlarınız ile aralarında iyi bir uyumluluk ortaya çıkarabilirsiniz.

  1. Mobilya Tasarımları

Modern ve gösterişli mobilyalar bu yolda en iyi dostunuz olacaktır. Az ama yeterli eşya ile mükemmel bir görünüm elde edebilmek için minimalist stile sahip olan özel mobilyaları tercih etmelisiniz. Basit ve sade temaların yer aldığı mobilyalar az sayıda renge sahip olduklarından dolayı diğer dekorasyon detaylarınız ile uyumluluk yakalayabilirsiniz. Bu noktada aksesuar kullanımını da çok fazla abartmamalısınız. İşlevsel eşyalar her zaman sizin için ön planda olmalıdır.

  1. Desen Kullanımı

Sade bir şıklık için sadece açık renkli ve ufak boyutlu olan mobilyaları kullanmanıza gerek yoktur. Aynı zamanda hoş desenlere sahip olan mobilyaları da tercih edebilirsiniz. Mobilyaların desenlerinin dekorasyonunuz ile uyumlu olması bir bütün içerisinde görünen mekanlara sahip olabilmenizi sağlar.

  1. Ahşap

Modern ve sade mekanlar için ahşap kullanabilirsiniz. Ahşap tasarımları özellikle mutfağınızda tercih ederek son derece yenilikçi bir mekan oluşturabilirsiniz. Açık renk zeminler ve perdeler, gereksiz eşyalardan arındırılmış mutfaklar evinizin farklı bir havaya bürünebilmesine destek verir.

  1. Aydınlatma

Hangi dekorasyon stilini elde etmek istiyorsanız olun aydınlatma konusuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Ev dekorasyonunda şıklığı ve sadeliği tek bir çizgide arıyorsanız doğru aydınlatma teknikleri ve ürünlerinden yararlanmalısınız. Böylelikle dekorasyonunuzda vurgulamak istediğiniz noktaları en iyi şekilde öne çıkarabilirsiniz. Özgün tasarımlı ve sade mutfak dekorasyonları yaratabilmek istiyorsanız İntema’nın Inova mutfağı için araştırma da yapabilirsiniz.