ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin kuraklık ve açlık felaketiyle mücadele eden Afrika’daki insanlar için başlattığı yardım kampanyasına 10 bin TL destek verdi.
    Lütfü Yücelik başkanlığında toplanan ETSO yönetimi, Afrika’daki açlık felaketinin mağdurları için 10 bin TL yardımda bulunma kararı aldı. Başkan Yücelik, yapılan nakti yardıma ilave olarak, bu yıl ETSO’nun bütün üyeleri ve protokol için düzenleyeceği iftar yemeği için ayrılan paranın da Afrika’da açlıkla mücadele eden insanlara gönderileceğini kaydetti. Dünyanın birçok bölgesindeki Müslüman toplumların Ramazan ayının bereketini yaşarken, Afrika’da 40 milyon insanın kuraklığın pençesinde, açlıkla mücadele ettiğini dile getiren Yücelik, özellikle kadın ve çocukların yaşadığı dramın vicdanları yaraladığını söyledi.
     Başlatılan yardım kampanyaları ve bu kampanyalarda toplanan ayni ve nakdi yardımların Türk insanın bu drama seyirci kalmayacağını gösterdiğini ifade eden Başkan Yücelik, “Açlık ve sefalet içinde yaşam mücadelesi veren milyonlarca insana karşı sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak bu yardımları yapıyoruz. Erzurumlular bu konuda daima en ön sıralarda olmaya çaba göstermiştir." dedi.
        Kampanyada toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’na aktarılacak ve resmi kanallar aracılığıyla Afrika’ya ulaştırılacak. ETSO, geçtiğimiz yıl da Pakistan’daki sel felaketi mağdurları için TOBB tarafından başlatılan kampanyaya 10 bin TL ile destek vermişti. CİHAN