Denizli’de FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 39’u tutuklu, 67 sanık iş adamının yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün devam ediyor.  EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları alındı.  Bugünkü duruşmada şuana kadar Abdullah Asım Coşkun, İshak Kalkan ve Mesut Gören ve Hüdayi Etiler hakim karşısında savunma yaptı. 


“Fuarlara katılmak için yurtdışına çıktım”

Örgüt üyeli iddialarını reddeden Mesut Gören, tanınmış bir firmaya sahip olduklarını bu sebeple her kesimden insanla iş yaptıklarını söyledi. 
Yurt dışına çıkıp çıkmadığı ve Denizli İşadamları Derneği’ne (DİAD) üye olup olmadığı sorulan Gören, “Fuarlara katılmak için yurtdışına çıktını söyledi. 2007 yılında Amerika’ya iş için gittiğini, 2012 yılında ise Metin T. ile birlikte İsmail A’nın davetlisi olarak Uganda’ya gittiklerini söyledi. DİAD’a üye olduğunu fakat kurucu üye olmadığını söyleyen Gören, dernek üyeliğine ticari faaliyetleriden dolayı, çevresini genişletmek için üye olduğunu belirtti. 


“TUSKON’un açıklamasından rahatsız oldum”

DİAD’ın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini hatırlatan Gören, üye olduğu dönemde Nihat Zeybekci, Ethem Sancak, Fettah Tamince gibi isimlerin derneğe üye olduğunu belirtti. TUSKON’un açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu anlatan Gören, daha sonra dernek üyeliğini sonlandırdığını açıkladı. 

Tanık Turgay Y. hakkında sorulan soruya cevap veren Gören, “Turgay Y.’nin geçmişte müşterimizdi. Tahsilat yapmakta zorlandık. Amca oğlum ve iş ordağım Bilal Gören'den borç para istedimiş. Bilal de durumu bildiği için vermemiş. Turgay Y.'nin kişisel husumetten dolayı şikayette bulunabileceğini söyledi. 
Hakkındaki tüm iddiaları reddeden Gören, tutuklandıktan sonra eşinin sağlık ve psikolojik  durumunun bozulduğunu anlattı. iş durumunun da bir hayli bozulduğunu söyleyen Gören tahliyesini ve beratını talep etti. 


Ninova Otel’in sahibi Hüdayi Etiler suçlamaları reddetti

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen iş adamı Hüdayi Etiler, hakimin sorularına cevap verdi. DİAD üyeliği hakkında konuşan Etiler,  “DİAD’a sosyal ve iş çevremi genişletmek için üye oldum. Bunun yanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yönetiminde yer aldığı MÜSİAD’a da üyeliğim var.” dedi.

Diyalog Derneği’ne üyeliğine neden üye olduğuna cevap veren Etiler, “Eşimin, Alaaddin Y.’nin eşini tanıması vesilesiyle üye oldum. Dernek daha sonra yönetim kurulu kararınca kapatıldı. Derneklerin denetlendiğini bildiğim için üye olmanın suç olacağını sanmıyorum.” şeklinde cevap verdi.  

Tanık Habib K. isimli kişiyi 30 yıldır görmediğini anlatan Etiler, Tanık Melek M. E.’yi ise tanımadığını söyledi. 

"Bank Asya’ya toplu para yatırmadım"

Bank Asya ile iş icabı çalıştığını anlatan Etiler, “Sadece bu bankayla değil bir çok bankayla çalıştım. Yüklü para yatırmadım. Sohbet toplantılarına katılmadım. Rıfat S. İsimli bir kişiyi otelimde sakladığım iddia ediliyor. Bu kişiyi bir hastanede doktor olarak görev yapan H.Ç tedavisi için bize gönderdi. Otelde gördüm.Terör örgütleriyle hiçbir ilgim yoktur. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.” diye ifade verdi.