Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, esnafın akaryakıt, elektrik, işyeri ve trafik sigortasını pahalı kullandığını belirterek, küçük esnafın korunmasını istedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, esnafın, ekonominin dengesi olduğunu söyledi. Esnafın koruma altına olması gerektiğini ifade eden Çelikkol, "Sigorta primlerini en uzun süre yatırıyor ama en düşük emekli maaşını alıyor. Anayasa’nın 173’üncü maddesi devlet esnaf ve sanatkarını korur ve kollar diyor. Şu ana kadar uygulanmayan Anayasa’nın 173’üncü maddesi mutlaka uygulanır hale getirilmelidir. Çünkü esnaf ve sanatkar bugün yanında çalıştırdığı işçisi içinde en yüksek ücretli sigorta primini yatırmakta. Çünkü, esnafa teşvik olmadığı için diğer kesimlerden daha yüksek sigorta ücreti ödemektedir. Tüm kesimlere indirim var. Esnaf ve sanatkara yok" dedi.
Esnaf ve sanatkarların konut ve sanayide kullanılan elektrik fiyatından daha yüksek fiyata elektrik kullandığını belirten Çelikkol, "Girdi maliyetlerini, sigorta primlerini düşürücü teşvikler verilmelidir. Yüksek fiyatlı akaryakıttan taşımacı esnafının beli bükülmüş ne yapacağını bilemez hale gelmiş durumda. Şoför esnafına ticari amaçlı ucuz akaryakıt verilmeli ve zorunlu trafik sigorta ücretleri düşürülmelidir. Çünkü şu an şoför esnafının en büyük maliyeti benzin, mazot, sigorta giderleri oluşturmaktadır. Küçük esnafın koruması için acilen gerekli adımlar zaman kaybedilmeden atılmalıdır" dedi.