Denizli’nin Sümer Mahallesi’nde bulunan Tabakhane bölgesinde başlayan yıkım devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgedeki esnaf, kendilerine ayrılan Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındı. Bölgedeki esnafların taşınmasının ardından yıkım işlemi başladı. Soğuk havada yapılan yıkımın ardından ise bazı dar gelirli vatandaşlar, molozlar arasından yakacak olarak kullanmak için tahta parçaları topladı.
Yakmak için topladığı tahta parçalarını çuvallara dolduran 68 yaşındaki Kezban Karakaya, daha sonra el arabasıyla tahta parçalarını evine götürdü. Karakaya, “Buradaki binalar yıkılınca biz de bunları topluyoruz. Bunları yakacağız. Şartlar zor. Biz bunları toplamasak bunlar toprağın altında kalacak. Varsın millet nasiplensin’’ dedi.
Enkazların arasında tahta parçaları arayan Erkan Yüksel ise “Burası daha önce Tabakhane bölgesiydi. Yıkılınca biz de tahta toplamaya geldik. Bu tahtaların toplanması gerekir. Yapacak bir şey yok. Topladığımız tahtaları yakacak için kullanıyoruz. Burası yıkıldı ancak daha da yıkılacak” diye konuştu.