Denizli’den 19. ve 20. Dönem Denizli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan 72 yaşındaki Mustafa Haluk Müftüler, vefatının ardından düzenlenen resmi tören ile son yolculuğuna uğurlandı. 
Yaklaşık 2 hafta önce bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde ameliyat olduktan sonra tekrar operasyon geçiren 72 yaşındaki Mustafa Haluk Müftüler, geçtiğimiz akşam saatlerinde kalp yetmezliğine bağlı olarak vefat etti. 19. ve 20. dönemlerde DYP ve Anavatan Partisi’nden Denizli milletvekilliği yapan Müftüler, Kurtuluş Savaşı'nda, Denizli'de milli mücadeleyi başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin torunuydu. Mustafa Haluk Müftüler, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanlığı da yapmıştı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve Denizli Ticaret Odası Başkanlığı da yapan Müftüler'in vefatı başta iş ve siyaset dünyası olmak üzere Denizli’de büyük üzüntüye yol açtı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa Haluk Müftüler’in, Yeni Cami’deki cenaze törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, siyasi partilerin temsilcileri, işadamları ve Müftüler ailesinin yakınları katıldı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Mustafa Haluk Müftüler’in cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.