Pamukkale'nin Akköy Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Ferruh Paşa Serbest, küçük yaşlarda terziliğe başladı. Denizli'deki dikim atölyesini, veresiye çalışma nedeniyle zarar edince kapattı. İzmir'de dikim atölyesi açan Ferruh Paşa Serbest, 1994 yılında başına gelen talihsiz bir olay yüzünden cezaevine girdi ve 5 yıl hapiste kaldı. Tahliye olduktan sonra Akköy'e yerleşti ve eşinin yanında çalışmaya başladı. Eşi emekli olunca işyerini kapattı. 

 Çocukluktan bu yana yaptığı terziliği sürdürmek isteyen 63 yaşındaki Ferruh Paşa Serbest, ilerleyen yaşına rağmen İŞKUR'un düzenlediği girişimcilik kursunu katılıp, başarıyla tamamladı. Belgeyi aldıktan hemen sonra tekrar dikim atölyesi kurmak için İŞKUR'a başvurarak, Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi'nden faydalanmak istediğini belirtti. Serbest'in projesi onaylandı ve 22 bin 360 lira destek verildi. 

 Atölyesini kurarak çalışmaya başlayan Ferruh Paşa Serbest'in işyerini İŞKUR Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun ziyaret etti. Projeden yararlanan Denizli'de ilk kişi olduğunu söyleyen Serbest, "Bu yıl projeden yararlanan Türkiye'deki 12 kişiden biriyim. Başımızdan çok olay geçti. İşyerlerimi kapatmak zorunda kaldım. Planlarımı hayata geçirdiğim için çok mutluyum. Bana bu desteği veren İŞKUR yetkililerine de çok teşekkür ediyorum" dedi. 

 Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, "İnsanları hayallerine kavuşturan ve istihdama katkı sağlayan projelerin altına imza atmaktan, hem ülkemiz adına hem kendi adıma mutluluk duyuyorum" dedi. Giresun, üç yıl devam zorunluluğu bulunan proje kapsamında kurulan işletmeye demirbaşların alınabilmesi için 16 bin 360 lira destek verildiğini, 6 bin liralık bütçe ile işyerinin su, ısınma ve elektrik giderlerinin karşılanacağını söyledi. 




DHA