Eski DYP Denizli Milletvekili Av. Mustafa Kemal Aykurt, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)'nun 250 ve devamı maddelerinin kaldırılması veya değiştirilmesi yönünde AK Parti'nin oyuna getirildiğini söyledi. Daha kamuoyunda tartışılmadan cezaevindeki sanık generallerin haberinin olmasının bunun bir göstergesi olduğunu belirten Aykurt, “AK Parti öyle bir oyuna gelmiş olmalı ki CMK’nin 250 ve 251. maddelerini değiştirip özel yetkili mahkemelerin ve savcıların yetkilerini kaldırarak, yaptığı işlerden özür diler gibi, ‘Biz yanlış yaptık, sizden özür diliyoruz.’ anlamında Silivri Cezaevi'ni boşaltmaya çalışmaktadırlar.” dedi.

‘HAPİSTEKİ TUTUKLU GENERALLERE, AK PARTİ İÇİNDEN BİLGİ VERİLİYOR’

Balyoz davasının bir sanığının, mahkemede, “Bir gün gelecek sizin yerinizde biz, bizim yerimizde siz olacaksınız.” sözüne atıfta bulunan Av. Aykurt, “Bu kişi, bu cesareti nereden alıyor? Cezaevinde bulunan generallerin internete düşen konuşmalarında, 'Emin yerlerden istihbarat aldık, bir yıl içinde tahliye olacağız. Bizi buraya sokanlardan, çocuklarına kadar hesap soracağız.' gibi tehdit ve şantaj kokan beyanları vardı. Bu kişiler, bu istihbaratı nerende alıyor? Ben inanmamıştım, hükümetin bu yönündeki davranışları sonunda istihbaratı doğru aldıkları anlaşılıyor. Bu istihbaratı veren kim? Bana göre AK Parti içindeki bazı kimseler verdi. ‘Biz sizi çıkaracağız, affedersiniz, bekleyin.’ gibi ama adam tahliye olduğu zaman emellerinden vazgeçmiş değil, pişman olmuş da değil. Daha bilenmiş, daha hırslanmış, ihtilâl ve darbe hevesleri daha da şiddetlenmiş. Tehdit ediyor devleti, milleti.” şeklinde konuştu.

‘ESKİ KARANLIK GÜNLERE DÖNÜLÜR’

Tutuklu generallerin tehditlerine rağmen AK Parti'nin böyle bir değişiklik yapması halinde, darbeci zihniyete karşı kazanılmış 10 yıllık birikimin yok olacağını vurgulayan eski Milletvekili Aykurt, “Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir düzenlemeyle Silivri’deki şahısların tahliyesi sağlanırsa ki amacın o olduğu anlaşılıyor, korkarım ki Türkiye’de büyük bir kaos yaşanır. Yeniden eski karanlık günlere dönülür. Kimden korktunuz? Neden geri adım atıyorsunuz? Bu milletin ızdırabını görmüyor musunuz? Bu olayda en büyük zararı millet görecektir. Bu millete kalkıp ne diyeceksiniz? Millete sormadan, danışmadan, kapalı kapılar ardında müzakere ediyorsunuz.” dedi.

‘DAVALAR SIFIRDAN BAŞLARSA ÇALIŞTIRACAK HÂKİM BULAMAZSINIZ’

250. maddenin değişmesi halinde davaların silbaştan görüleceği şeklinde haberlere de atıfta bulunan Av. Mustafa Kemal Aykurt, şunları kaydetti: “Sil baştan göreceksiniz. Hangi hâkimi çalıştıracaksınız bu saatten sonra? O hâkimler, can güvenliğini tehlikeye atarak kahramanca mücadele verdi. Yarın emekli oldukları zaman hayatlarının her dakikası tehlikeyle karşı karşıya olan hâkimleri nasıl ortada bırakacaksınız? Bu savcılar, bundan sonra nasıl çalışacak? Yerlerine kimi koyacaksınız? Ortada bıraktınız adamları.”