ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da yapımı devam eden İl Müftülüğü hizmet binası ve eklerinin gelecek yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi.
Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzıyla yapımına geçen yıl başlanan Erzurum Müftülük binasında inşaat çalışmalarının planlanandan daha hızlı ilerlediği belirtildi.
Eski kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi binasının yerine kurulan müftülük binasının temeli atma töreni geçen yıl Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilmişti. 15 dönüm alan üzerine inşa edilen müftülük hizmet binasının yanına 600 kişilik çok amaçlı toplantı ve eğitim salonu yapılacak.
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Erzurum'un şanına yakışır bir müftülük binası ve kompleksine kavuşacağından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Mevcut binada uzun yıllardan bu yana vaizlerle, şube müdürlerinin aynı odalarda ve sıkışık biçimde vatandaşa din hizmeti sunmaya çalıştığına vurgu yapan Müftü Arslan, "Erzurum'un adına yakışır güzel bir hizmet binasını inşallah gelecek yıl hizmete sokacağız. İnşaat çalışmaları planlanandan daha hızlı ilerliyor. Neoklasik tarzdaki müftülük binamız bölgemizin en güzel hizmet binalarından birisi olacak. Vatandaşlarımıza daha rahat bir ortamda hizmet sunacağız. Vatandaşlarımız da binamızın cazibesiyle daha çok müftülüğümüze gelebilecek." diye konuştu.
CİHAN