Özel bölge olarak da nitelendirilen genital bölgeye yapılacak estetik operasyonlar söz konusu olduğunda akla ilk olarak kadınlar geliyor. Erkeklerde de genital bölgelerde çok çeşitli yapısal ve estetik problemler olabilir. Özel bölgelerde problemleri veya memnuniyetsizliği olan erkeklerde de psikolojik ve fiziksel çok sayıda sorun yaşanabilir.

Genital bölgedeki problemlerde erkeklerde cinsel isteksizlik ve özgüven kaybı gibi çok sayıda probleme yol açacaktır. Erkeklerde özel bölgelerde şekil ve görünüm memnuniyetsizliği olması halinde ya da işlevsel bir problem olduğunda genital estetik yapılabilir. Bu bölgelerde ilk olarak cinsel fonksiyon sorunları olup olmadığına bakılıyor. Daha sonra psikolojik olarak da bir değerlendirme yapıldıktan sonra özel bölgeden ameliyat olunabilir.

Erkeklerde Özel Bölgeden Hangi Durumlarda Yapılır?

Erkeklerde özel bölgede ortaya çıkabilecek birçok problem karşısında ameliyatlar yapılabilir. Genital estetik olarak da geçen bu ameliyatlar şu durumlarda yapılacaktır;
 

  • Sünnet hatasına bağlı görünüm bozukluklarını ortadan kaldırma
  • Penis boyundan ve kalınlığından memnun olmayanlar için penis büyütme ve kalınlaştırma estetiği
  • Hipospadias olarak da nitelendirilen idrar deliği açma operasyonları
  • Erkeklerde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan erken boşalma şikayetleri
  • Sertleşme problemi olan kişilerde penis protezi olarak da nitelendirilebilecek mutluluk çubuğu
  • Penisin yapısında problemler olması durumunda penis eğriliği şikayetleri

Erkeklerde özel bölgelerden yapılabilecek tüm operasyonlar ile estetik bir görünüm kazandırılabilir ve bölgedeki yapısal sorunlar ortadan kaldırılabilir.

Erkeklerde Özel Bölge Ameliyatından Sonra İz Kalıyor mu?

Erkekler için yapılan özel bölge ameliyatları sırasında yağ dokusu çıkarılması gerekiyorsa cilt üzerinde bir kesi uygulanıyor. Ameliyat sürecinden sonra kesi uygulaması yapılan bölgelerde dikiş uygulaması da yapılıyor. Bu bölgede yapılan kesilerden sonra gözle görülmeyecek derecede dikiş izi kalabilir. Daha sonra yapılacak ufak estetik operasyonlarla bu izler ortadan kalkar.

Ameliyat sırasında uygulanan kesiler çok küçük oranda olduğu için hiçbir şekilde belli olmuyor. İlk dönemlerde ameliyat bölgesi kırmızı renkli olsa da daha sonra ten rengine dönmeye başlar ve belirginliği ortadan kalkar. Bu nedenle erkeklerde özel bölge ameliyatından sonra hiçbir şekilde iz kalmayacaktır.

Erkeklerde Özen Bölge Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıl?

Erkeklerde genital estetik operasyonlarından sonra hastalar aynı gün taburcu ediliyor. Bu süreçte genel anestezi yapılırsa hasta 1-2 gün sağlık kuruluşunda kontrol altında tutulabilir. Operasyondan sonra iyileşme süreci genellikle konforlu geçiyor. Ancak bu süreçte hasta ne kadar dikkat ederse konfor de o kadar artar.

7-10 gün sonra genellikle hastalar iş hayatına ve normal yaşamına dönüyor. Ancak iyileşme sürecince bir süre vücudunuzu zorlayacak hareketlerden uzak durmanız gerekiyor. Özel bölgeden yapılan ameliyatların türüne göre de iyileşme süreci değişiklik gösteriyor. Bu süreçte yapılan ameliyatta iyileşme süreci kişiye göre değişiyor. Erkeklerde özel bölge ameliyatından sonra iyileşme sürecinde mutlaka doktorun önerilerini dinlemelisiniz.

Erkeklerde Özel Bölgeden Ameliyat Sonrası Sonuçlar Ne Zaman Belli Olur?

Genital bölgelerde yani özel bölgede ortaya çıkan problemlerde özgüven kaybı en üst seviyede oluyor. Bu durumda ameliyattan sonra hemen estetik sonuçların ortaya çıkması genel beklenti oluyor. Öncelikle estetik operasyonlardan sonra müdahalenin durumu iyileşme süreci ve sonuçları ortaya koyuyor.

Bu süreçte basit bir işlem yapıldıysa, ödem ya da şişlikler az düzeyde olduğunda kısa sürede estetik sonuçları görmeye başlarsınız. Ameliyat sonrasında vücuttaki tüm ödemin gitmesi ve şişkinliğin tamamen inerek tam estetik sonuçların görülmesi için 4-6 ay kadar geçmesi gerekecektir. Bu süreçte şişlik ve ödem tamamen ne zaman ortadan kalkarsa tam estetik sonuçlar o zaman ortaya çıkar. Kesi yeri iyileştiği anda beklediğiniz sonuçları görebilirsiniz.

Erkekler Özel Bölgeden Estetik Yaptırabilir mi?

Estetik operasyonlar sadece kadınlara yönelik olarak algılanıyor. Ancak dünyada ve ülkemizde gelişen estetik sektörü ile birlikte operasyonlar sadece erkeklerde veya kadınlara yönelik yapılmıyor. Artık estetik operasyonlar hem erkekler hem de kadınlar için yapılıyor. Erkekler de genital bölgelerinden operasyon yaptırabilirler. Her zaman bu bölgede ortada çıkan görünüm bozuklukları, yapısal ve fiziksel sorunlar gibi her durumda genital estetik yaptırılabilir.

Kliniğimizde yapılan detaylı değerlendirmelerden sonra erkeklerde genital estetik yapılıp yapılmayacağına bakılır. Hastanın şikayetlerine göre erkeklerde özel bölgeden estetik operasyonu kişiye özel olarak planlanır.