Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Büyükşehir Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü hatırlatarak, “Peki bu Büyükşehir Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüren ana muhalefet partisi yarın Denizli’ye gelip ne diyecek” dedi.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de 34 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Delikliçınar Meydanında gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.
Konuşmasında CHP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, “Denizli büyükşehir olacak, Denizli daha büyük hizmetler görecek. En ücra köşedeki köy, köy değil mahalle oldu. Altyapısı, üst yapısıyla artık planlar farklı olacak. Modern anlamda şehircilik var. Bu yasayı biz getirdik. Ana muhalefet buna karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler. Peki bu Büyükşehir Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüren ana muhalefet partisi yarın Denizli’ye gelip ne diyecek. Bu yasayla sizi daha iyi yönetiriz mi diyecek. Hangi yüzle bunu söyleyecek” diye konuştu.
 Başbakan Erdoğan, 11 yılda Denizli’nin bambaşka bir çehreye büründüğünü söyledi.

“USTA SEN BİZİ YALNIZ BIRAKMA” SLOGANLARI ATILDI
 Denizli’ye yapılan yatırımları hatırlatan Başbakan Erdoğan, “11 yılda Denizli gerçekten bambaşka bir çehreye büründü. Kabuklarını kırdı, vizyon şehri haline geldi. Denizli’de tarihi bir günü idrak ediyoruz. 270 milyon lira tutarındaki 49 ayrı açılışı gerçekleştiriyoruz. 17 milyon lira Tavas ilçesinde kamu yatırımlarının açılışları, Acıpayam da 21 milyon TL'lik toplu açılış, Çivril’de 14 milyon TL yatırım maliyeti olan eserlerin açılışı yapılacak. Denizli'ye bu gelişimizde 876 milyon TL'lik 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayırseverlerin hem merkez hem de ilçelerde yaptırdığı 6 okul, pansiyonlar, 4 spor salonu, bir halk eğitim merkezi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 83 araç, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, İçişleri, Enerji ve Tabi, Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın tamamladığı yatırımlar var. Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, TOKİ tarafından tamamlanan eserler. İl Özel İdaresi, ilçe belediyeler, Denizli Belediyesi tarafından tamamlanan eserler. 84 eseri tek tek saymak bile saatler alır. 13 Mayıs 2011 mitingimizde bir söz vermiştik. Denizli’ye verdiğimiz sözü tuttuk. Denizli’yi büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Mart ayında Denizli artık büyükşehir belediye başkanını seçecek. Yani tüm ilçe, mahallelere, köylere mahalle statüsüne kavuşuyor. Hem büyükşehirden hem ilçe belediyelerinden çok daha kaliteli hizmet akacak. Denizli bir bütün ve koordineli ve hızlı şekilde büyümeye, kalkınmaya devam edecek” dedi.
 Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve hayırseverlerle birlikte 34 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışın ardından Denizli Belediyesi’ni ziyaret etti.