ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na düzenlenen molotoflu saldırıda yanarak yaralanan Fehmi Fidan'ı Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.
Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Erdoğan, 16 yaşındaki Fehmi Fidan'ın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan Fidan'ın tedavi gördüğü odaya geçerek, yaralı gence geçmiş olsun dileğinde bulundu. Fidan ile yakından ilgilenen Erdoğan, O'na hastanede zamanının nasıl geçtiğini sordu.
Erdoğan, Fehmi Fidan'a anne ve babasının yarın hastaneye geleceğini söyledi. Saldırı anıyla ilgili bilgi almak isteyen Başbakan Erdoğan'a Fidan, ''Okuldan geldim, üstümü değiştirmek için içeriye geçtim. O sırada ışıkları yakmaya çalışırken bir anda ses duydum ve sırtımın yandığını hissetmeye başladım. İçeriye doğru koşarken ustamızın yardımıyla sırtımdaki ateş söndürüldü.'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın bir isteğinin olup olmadığını sorması üzerine Fidan, yeni bir yurt istedi. Cizre'ye bir yurdun yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan yaralı gence hangi okulda okuduğunu sordu. Fidan'ın imam hatip lisesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan da 4 çocuğunun imam hatip lisesi mezunu olduğunu hatırlattı.
Erdoğan, hastaneden ayrılırken tekerlekli sandalye isteyen bir vatandaşın isteğinin yerine getirilmesi için yetkililere talimat verdi.
Hastaneye gelişi ve hastaneden ayrılışı sırasında vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. CİHAN