Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin gerçekleştirdiği organizasyonla, engelliler, Balıkesir’in Marmara Adasında 4 gün tatil yaptı.
   Engelli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi 10 görme, 3 down sendromlu, 8 ortopedik, 2 otistik ve 1 zihinsel olmak üzere toplam 24 engelli ve aileleriyle birlikte toplam 50 kişiyi Marmara Adası’na götürdü.
   Denize giren, çeşitli aktivitelere katılan engelliler, 4 günlük tatilde gönüllerince eğlenme olanağı buldu. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, gerçekleştirilen organizasyonun engelliler için bir terapi niteliği taşıdığını, bu organizasyonun engelli ve ailelerin kaynaşmasına da katkıda bulunduğunu belirtti. Turistik tesislerin fiziksel koşulları, toplumsal bakış, ekonomik şartlar gibi nedenlerden dolayı engellerin tatil yapmasının her zaman mümkün olmadığını ifade eden Başkan Özkan, ‘Engellilerin turistik gezi yapmaları, engelli olmayan bireylerin turistik gezi yapma oranına göre çok daha düşüktür. Engelliler Meclisi olarak, bu toplumsal ihtiyacı gidermek amacıyla 30 Ağustos-3 Eylül 2012 tarihleri arasında Marmara Adası’nda 4 günlük bir tatil organizasyonu düzenledik. Tatile giden engelli çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu’ diye konuştu.
   Ada sakinleri de Engelliler Meclisi üyelerinin her akşam yaptığı sazlı sözlü eğlencelere yoğun ilgi gösterdi. Tatil süresince Çınarlı Camii’nde Engelliler Meclisi üyesinin görme engelli bir üyesi ezan okudu ve müezzinlik yaptı. Ada da ilk defa böyle bir etkinlik olduğunu belirten ada sakinleri bu birlikteliğin ve yaşama arzusunun kendileri içinde hayata yeni bir bakış açısı getirdiğini ifade etti.
  Meclis Başkanı Öztürk Özkan başta olmak üzere geziye katılan tüm engelliler, Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan’a geziye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.