Denizli’de bedensel engelli kanser hastası Mustafa Kaya'nın (50) büfesinden, 20 bin lira değerinde sigara çalındı. Engelliler Günü'nde yaşanan olaydan sonra gazetecilere açıklama yapan Kaya, “Asıl engelli olan, bu insanların üstünden hazırdan çalıp çırpıp hırsızlık yapanlar.” diye tepki gösterdi.

Altıntop Mahallesi, 834 Sokak'taki Şengün İş Merkezi'nin zemin katında büfe işleten bedensel engelli Kaya’nın sigaraları, dört kişi tarafından sabaha karşı çalındı. İşyerinin güvenlik kameralarının görüntülerinden, büfenin önünde bir süre keşif yapan zanlıların, kamerayı fark ederek yönlerini çevirdiği belirlendi. Yedi yıl önce trafik kazası neticesinde kemik kanseri olan ve sağ bacağı diz kapağı hizasından kesilen Kaya, "Saat 03.30-04.00 sıralarında, yükte hafif pahada ağır olan sigaraları almışlar, diğer mallara dokunmamışlar. Yaklaşık 18-20 bin liralık mal çalıp götürmüşler. Bugün Dünya Engelliler Günü, ben de bir engelliyim. Engelli olduğum halde iki çocuğumu, tek bacağım üzerinde üniversitede okutmaya çalışıyorum. Amacım çocuklarımı topluma hayırlı insanlar olarak yetiştirmek. Bazı insanlar ise asalak, diğer insanlardan çalıp çırpıp onun bunun malını alıp yarı pahasına satıyorlar.” şeklinde konuştu.

Hırsızlara, “Engel yok. Engel sizsiniz.” diyen Mustafa Kaya, “Bazı insanlar engel. Yoksa benim bir bacağım olmayabilir ama engel bu değil. İnsanın beyni engelli olmayacak. O tür insanların beyinleri engelli. O tür insanlar, hazırdan asalak yaşamaya alışmış. İki çocuğumun hakkını aldılar. Artık beddua da etmek istemiyorum, Allah’a havale ediyorum.” dedi. Eşi Perihan Kaya da sabah büfeye gittiklerinde kapıyı açık bulduklarını ve her yerin talan edildiğini gördüklerini anlattı.