ENGELLİ VATANDAŞLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, "Engelli vatandaşlarımız, son on yılda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projeler ile artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuşmuştur” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, çağdaş bir toplumdaki kalite kriterlerinin bireyin sahip olduğu fırsat eşitliği ile ölçülebildiğini söyledi. Başkan Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, eğitim ve çalışma hayatında söz sahibi olması, yaşadığı toplumun ve ülkenin kalitesini belirler. Engelli kardeşlerimiz özellikle son on yılda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projeler ile artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuşmuştur. Pozitif ayrımcılık ilkesi ile eğitim, kültür, çalışma ve sosyal imkânlara kavuşan engelli kardeşlerimiz artık toplum içinde görünür hale gelmiştir” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÜRÜYORUZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Subaşıoğlu mesajında engellilerimizin toplumsal hayata katılmaları, daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri ve yasal haklardan istifade edebilmeleri adına Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti.
Başkan Subaşıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak ve yasal haklarından istifade edilmesini sağlamak Merkezefendi Belediyesi olarak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevi yerine getirirken en büyük destekleyici halkımız olacaktır.Sosyal dışlanmışlıkların olmadığı, kardeşliğin, mutluluğun ve sağlığın konuşulduğu bir belediye anlayışı ile hareket ediyoruz.  Merkezefendi İlçemizde engelli vatandaşlarımızın da aramızda olacağı engelsiz bir anlayışla çalışmalar yürüteceğiz.  Bu konudaki bilinç ve hassasiyetle hareket etmeye devam edeceğiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. “

BOYNUMUZUN BORCU
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak tüm engellilerin bu özel gününü kutladığını bildirdi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin belediyenin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, ‘Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak yaşamlarını kolaylaştırmak boynumuzun borcudur’ dedi.
Pamukkale Belediyesi’nin engellilerin mecliste temsili açısından Türkiye’deki belediyelerin yüzde 90’nın da bulunmayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Başkan Gürlesin, mesajında şu görüşlere yer verdi: ‘Türkiye’deki belediyelerin yüzde 90’nın da olmayan bir yapıya sahibiz. Pamukkale Belediyesi’nde 2 tane engelli arkadaşımız var. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Kimsenin gelecekte engelli olmayacağının garantisi yoktur. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Bunu yaptığımız taktirde bu koltuğun hakkını vermiş olacağımıza inanıyorum.’ 
Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak 3 Aralık Engelliler Günü’nde Türkiye’de eşine ender rastlanır güzellikte bir program hazırlandığını hatırlatarak, ‘Engelliler günü için Türkiye’nin 7 bölgesinden birçok engelli kardeşlerimizin katılımıyla program hazırladık.  Hasan Güngör Kapalıspor Salonu’ndaki programımız 3 Aralık 2014/Çarşamba günü saat 13:00’da başlayacak. Tüm halkımızı engelliler için hazırladığımız programa bekliyorum’ görüşlerine yer verdi.
 
Örki Engelliler Günü’nü kutladı
Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Mesajında AK Parti olarak engellilerin her zaman yanında olduklarını ve karşılaştıkları sorunların çözümü için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti.
‘İnsanın gözünün görmemesi, kulağının duymaması ya da bacağının olmaması bir eksiklik değil’ diyerek sözlerini sürdüren Örki “Gerçek eksiklik vicdan engellisi olmaktır. Bizler her zaman engelli kardeşlerimize kucak açtık. Onların sorunlarının çözümü için el birliğiyle çalıştık. Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için hükümetimiz de atılması gereken tüm adımları öncelikli hedefi haline getirdi. Denizli’de yüzlerce engellimize evde bakım hizmeti veriyoruz. Engellilerimiz bizim dönemimizde toplumda hak ettiği yere gelmeye başladı” dedi.
Engellileri hiçbir zaman toplumun diğer fertlerinden ayırmadıklarının altını çizen Örki , “Engelli kardeşlerimizin ne istediğini ve ne tür zorluklar çektiklerini en iyi kendileri bilir anlayışıyla yola çıkarak AK Parti İl Başkanlığı olarak engelli kardeşlerimize de yönetimimizde yer verdik. Engellilerimizin toplumun her kesiminde rahatlıkla yer almaları için atılması gereken tüm adımları o kardeşimizle birlikte atıyoruz” şeklinde konuştu.