Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Enerji Sektör Kurulu toplantısı, Sektör Kurulları Başkanı Akif Uygun Başkanlığında, 47 MÜSİAD Üyesi firma temsilcisi ile gerçekleştirildi. Toplantıya KOSGEB Müdürü Selim Erkoç, Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) proje uzmanları, Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Mehmet Akgün, enerji sektöründe faaliyet gösteren MÜSİAD Üyeleri katıldı. Toplantıda Sektörlerdeki mevcut sorunlar, çözüm önerileri ve izlenmesi gereken politikalar ele alındı. 

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Türkiye’de Elektrik üretiminin yarısından fazlasının Doğalgaz Çevrim Santrallerinden elde edildiğini, Doğalgazın da ithal edilmesi nedeniyle cari açığımızı olumsuz etkilediği belirtti. Biltekin, “Çevre bilinci ve Sosyal sorumluluk gereği Fosil kaynaklar yerine güneş, rüzgar, jeotermal, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyor. Dünya, bize atalarımızdan miras değil, gelecek kuşakların bir emaneti. Daha çok çevre dostu enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyor. Enerjiyi tüketirken tasarruf tedbirleri çerçevesinde tüketerek sanayide yıllık Yüzde 08-10, konutlarda Yüzde 16-18, otomobillerde de yüzde 5 enerji tasarrufu sağlamamız mümkün. Tükettiğimiz enerji miktarı kadar üretiyor olmamız gerekiyor.” dedi. 

Konutlarda yapılacak yalıtım ile daha az enerji tüketen binalara yönelilmesi gerektiğini belirten Biltekin, güneş enerjisi yatırımlarının Türkiye’de henüz istenilen seviyede olmadığını bu nedenle yatırım maliyetlerinin yüksek olduğunu, bürokratik engeller ve yasal altyapının henüz tam olarak yatırımcının isteklerine cevap veremediğini söyledi. 

Toplantıda, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) proje uzmanları ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Enerji Yatırımları ile ilgili sunum yapıldı.