Instagram videoları sonsuz potansiyele sahiptir. Bunlar sayfa etkileşimini artırmanıza, işletmenizi veya ürünlerinizi etkili bir şekilde tanıtmanıza ve sosyal medya varlığınızı genişletmenize yardımcı olabilirler.

İstatistiklere göre Instagram'daki video gönderileri, görsellere göre yüzde 38 daha fazla etkileşim alıyor, bu nedenle Instagram profilinizin genişlemesini istiyorsanız video içeriği kullanmalısınız.

Ancak, platforma her gün yüklenen 100 milyondan fazla fotoğraf arasında öne çıkan Instagram videolarını nasıl oluşturabilirsiniz?

İşte takipçilerinizi şaşırtacak ve hesabınızı büyütmenize yardımcı olacak mükemmel Instagram videoları oluşturmak için 5 basit fikir. O halde lafı fazla uzatmadan başlayalım!

1. Yüksek kaliteli video içeriği oluşturun

Yüksek kaliteli video görüntüleri sosyal medyada, özellikle Instagram'da popülerdir. Başarılı bir Instagram videosu oluşturmak için kitlenize beğenecekleri ve gururla paylaşacakları bir şey sağlamanız gerekir.

Bunun için profesyonel bir kamera almanıza gerek yok. Akıllı telefonunuzda iyi bir kamera ayarı ile gayet iyi içerikler üretebilirsiniz.

2. İdeal Kapak Resmi Seçin

Hepimiz Instagram feedlerimize amaçsızca göz atmaktan zevk alıyoruz, ancak bazı durumlarda kaydırmayı bırakıp konsantre olmamıza neden olan bir şey var. Bunlardan biri, bir videonun ilk saniyesi olan küçük kapak resmi.

Instagram'da bir video yayınladığınızda, artık videodan kapak olarak kullanmak üzere bir kare seçebilirsiniz. Videonuzdan güzel bir fotoğrafı kapak resmi çıkarabilirsiniz.

3. Videolarınızı mümkün olduğunca kısa yapın

Instagram videonuzu olabildiğince kısa tutun çünkü bu ağdaki kullanıcılar bir şeye çok fazla zaman ayırmaktan hoşlanmazlar.

Instagram bunu anlıyor, bu yüzden her özelliğin farklı bir video uzunluğu var. Instagram Hikayelerinin uzunluğu 15 saniye ile sınırlıdır. Reelsların uzunluğu ise 30 saniye ile sınırlıdır. Ayrıca Instagram video gönderileriniz bir dakikadan uzun olamaz.

4. Altyazıları dahil edin

Kullanıcıların sesi kapalıyken Instagram videolarını izlemesi oldukça nadirdir.

Bazen içinde bulduğumuz durumlar veya yerler sesli video izlemeye uygun değildir. Bu nedenle, akışımıza göz atmaya, sessiz videolar izlemeye veya filmleri olabildiğince çabuk atlamaya çalışırız.

Feed'imizde altyazılı videoları görmekten hoşlanmamızın nedenlerinden biri de bu. İnsanların dikkatini daha hızlı çeker ve mesajınızı müzik olmadan da iletir. Bu da sesi açıp videoyu tekrar izlemeleri için insanlarda merak uyandırabilir.

5. Video düzenleme yazılımı kullanın

Video içeriğiniz üzerinde sürekli çalışmak ve geliştirmek için çevrimdışı veya çevrimiçi video düzenleme araçlarını kullanın.

Videolarınızı kişiselleştirmek ve Instagram profilinizin veya şirketinizin tarzını tek bir bakışta özetleyen güzel Instagram filmleri üretmek için harika bir yöntemdir. Video filtreleri, çerçeveler, çıkartmalar, video kolajları ve diğer harika ekstralar bunu yapmanıza yardımcı olabilir.

Neredeyse on yıldır hizmet veren bir çevrimiçi video düzenleme programı olan Kizoa’dan size bahsetmek istiyoruz.

Bu program hakkında beğenilecek çok şey var, ancak fiyatlandırma en iyilerinden biri. Daha da iyisi, Kizoa'ya erişmek için tek seferlik bir abonelik ödemeniz yeterlidir; Adobe'nin aksine, yıllık ücret yoktur!

Örneğin videolarınıza metin, geçişler ve müzik ekleyebilirsiniz. Özel efektler de kullanabilirsiniz.

Kizoa, kişiselleştirebileceğiniz, kullanıma hazır şablonlardan oluşan bir kitaplık bile içerir. Profesyonelce tasarlanmış bir şablonla başlayıp daha önce hiç film yapmamış olsanız bile yüksek kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz

Kizoa'nın bir diğer avantajı da bulut tabanlı bir platform olmasıdır, bu nedenle bilgisayarınızda çalışmaması konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Aynı zamanda videolarınızı internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan izleyebilirsiniz.

Ayrıca, ücretsiz Kizoa iOS yazılımı, telefonunuzdan veya diğer cihazınızdan anında harika videolar üretmenize olanak tanır.

Kısacası Kizoa işlevsellik, kullanım ve satın alınabilirliğin zirvesidir