Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yapımı sürdürlen Ali Marım Bulvarı’ndan İzmir yoluna bağlanacak 50 metre genişliğindeki yol çalışması ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından 10 ayrı mahallede sürdürülen alt yapı çalışması ile su depolarını yerinde inceledi. Başkan Zolan’ın inceleme gezisine DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Aydın ve basın mensupları katıldı. İlbade Mahallesi’nde yapımı süren alt yapı çalışmaları ile başlayan gezide Başkan Zolan, SCADA sistemine entegre edilen Hacı Eyüplü Su Deposu, yapımı tamamlanan 5 bin tonluk Çakmak Su Deposu ve son olarak Ali Marım Bulvarını İzmir yoluna bağlayacak 50 metre genişliğindeki yol çalışmasını inceledi.


Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 10 ayrı mahallede başlattıkları ve şuanda Akkonak, Karaman bölgesinde devam eden alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yapım aşamasında bazı sıkıntıların yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Ben öncelikle vatandaşlarımıza sabırlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar yapılması gereken, belki çok geç kalınmış işlerdi. Geleceğe bu eksikliği bırakmamak için bugün yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarımızı baştan aşağıya yeniliyoruz. Bu bölgede yağmur suyu hattımız yoktu, ilk kez inşa ediyoruz. Şu anda geldiğimiz noktada yağmur suyu hatları, içinde insanların yürüdüğü, araçların geçebildiği hatlardır. En son ve en üstte yapılması gereken içme suyu hatları ile ilgili çalışmalarımız da şu anda yüzde 30 seviyesinde. Bundan sonra içme suyu hatları çerçevesinde yoğunluk sağlanacak” dedi.

DENİZLİ'YE 100-150 YIL YETECEK ALT YAPI ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ
Çalışmaların Ekim ayının ortasına kadar tamamlanacağına işaret eden Başkan Zolan, “Bu çalışmalar Denizlimize 100-150 yıl yetecek ve bir daha bu bölgelerde altyapı çalışması görmeyeceğiz. Bu çalışmalarımızın sonrasında üst yapı noktasında çalışmalara başlayacağız ve sokaklarımızı baştan aşağıya yenileyeceğiz. Göz boyamak, günü kurtarma adına biz hiç bir iş yapmıyoruz. Bize yakışan da olması gereken de budur. Gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmak için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. Denizlimizin yarını daha güzel olacak" diye konuştu.


EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİR TANESİ DE SU DEPOLARI 
Daha sonra yapımı tamamlanan 5 bin tonluk Çakmak Su Deposu, Hacı Eyüplü Su Deposu ve depolardaki SCADA sistemini inceleyen Başkan Zolan, kullanılan teknoloji ile depolarda gelinen noktayı anlattı. Başkan Zolan, “Geçmişte su seviyesi demirler yardımı ile ölçülüyordu. El feneri ile bakılıp su var mı diye kontrol edilirdi. Şu anda kullandığımız teknoloji ile suyun seviyesi, klor oranı gibi değerler merkezden görülebiliyor. Kamera ve sensörler yardımı ile depoya girilmek istendiğinde ya da herhangi bir olumsuzluk olduğunda merkezden çok net bir şekilde görebiliyoruz” dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “Belki gözle görülmeyen, hissedilmeyen en büyük yatırımlarımızdan birisi de su depoları. Denizli genelinde eskimiş, yıpranmış ve yıkılmak üzere olan veya kapasite olarak ihtiyaca cevap vermeyen su depolarımızı yeniliyoruz veya yeniden yapıyoruz. Şuanda Denizli genelinde 58 adet su deposu inşa ediyoruz. Bu depolarımızın büyüklükleri 300 tonluk, 500 tonluk, bin tonluk, 2 bin tonluk. Çakmak Su Depomuz ise 5 bin tonluk kapasitesi ile en büyük su depomuz” diye konuştu.