Denizli’nin Doktorlar Caddesi'nde bir aracın üzerinde bulunan Atatürk çıkartması ile ilgili başlayan tartışmaya Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut açıklık getirdi. Denizli Emniyet Müdürü Bulut, bölgedeki güvenlik kameraları görüntüleriyle yaptığı açıklamada, aracın üzerindeki Atatürk çıkartmasının sökülmek istenmediğini, sadece cam üzerinde bulunan yazıların söküldüğünü ve görüntülerde yer alan polisin de kanun maddesini vatandaşlara anlattığını açıkladı. 
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde gazetecilerle bir araya gelen Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli’de modifiyeli aracın üzerindeki Atatürk çıkartmasının polis tarafından söküldüğü iddialarıyla ilgili haberlerin emniyet teşkilatı ve kendisini derinden üzdüğünü belirterek, olayın yanlış ve çarpıtılarak basında yer aldığını ifade etti. Denizli’de 1 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında 155 polis imdat hattına modifiyeli araçlarla ilgili 71 şikayetin geldiğini belirten Bulut, şöyle konuştu: “Araç sürücüsünün görüşünü engelleyen tüm aksesuarlara karşı bir çalışmamız olduğunu tüm Denizli halkı biliyor. Kamu ve Denizli halkının huzurunu bozacak araçlara ve sürücülerine cezai işlemler uyguladık. 12 Kasım tarihinde de Doktorlar Caddesi üzerinde trafiği düzenlemek, kural ihlali yapan sürücülere ve kural dışı modifiye edilmiş ve abartılı egzozlu araçlara yönelik çalışma yapmak üzere yaya olarak, şehrin 7 ayrı noktasında olduğu gibi bir polis memurumuz görevlendirilmiştir. Görevlimiz görevi esnasında aynı gün bir Murat 131 marka araca ön kaputta bulunan esmer yazısı ve film camları, ikinci beyaz şahin marka araca ön camda performance yazısı ve film camları söktürmek suretiyle müdahale etmiştir.”

O ARAÇ HAKKINDA İHBAR VARDI
Haberlerde geçen aracın yapılan ihbarlar doğrultusunda arandığını belirten Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “09.09.2013 günü saat 21.30 sıralarında Üçgen’den Bağbaşı’na doğru 09 ZC 224 plaka sayılı araç içerisinden havaya ateş açılması ve tehlikeli araç kullandığı, 13.09.2013 günü ise yine ayrı aracın 3. Sanayi Sitesi civarında tehlikeli araç kullandığı ile ilgili ihbarlar vardı. Doktorlar Caddesi üzerinde görevli polis memurunun modifiye araçlarla ilgili saat 13.30 sıralarında yapmış olduğu uygulamada, bu araç abartı egzozlu, film camlı ve ön camı belli oranında kapatan ‘Aybay Auto’ yazılı bir şekilde geldi’’ 

SADECE YAZI SÖKÜLMÜŞTÜ
Söz konusu aracın sadece ön camında bulunan yazının söküldüğünü ifade eden Bulut, şöyle konuştu: “Yapılan kontrollerde ön camda reklam yazısı ile camlarının filmli olduğunun görülmesi üzerine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 maddesince araç sürücüsüne aracındaki reklamların ve film camların sökülmesi gerektiği söylenmiştir. Araç sürücüleri ise konu ile ilgili herhangi bir itiraz ve karşılık vermeden, fotoğrafta görüldüğü üzere kendi imkanları ile ön camda bulunan ‘AYBAY AUTO’ ibaresini sökmüşlerdir” 

ATATÜRK RESMİNE MÜDAHALE OLMADI
Yaşanan olayda bazı kişilerin olayı provoke ettiğini kaydeden Bulut, şunları kaydetti: "Aracın üzerinde bulunan Atatürk resmine müdahale edilmedi. Görüntülerde bulunan polis oradakilere kanun maddesini anlatıyor. Araçta başka eksikliklerin olup olmadığı incelenirken, olayın hiçbir şekilde tarafı olmayan ve yoldan geçtiği düşünülen 2 şahıs görevlimize müdahale ederek, araç kaputunun üstünde bulunan Atatürk resminin sökülmeye çalışıldığını farz ederek görevlimize Atatürk düşmanlığı yapan tavırları olduğundan söyleyerek yüksek sesle, sözlü sataşmada bulunmuştur. Görevlimizin Atatürk resmine hiçbir müdahalesi olmadığı halde, şahsın 'Atatürk düşmanlığı yapmaya ne gerek var, doğuda Apo resimlerine, bayraklarına bir şey demiyorsunuz' şeklinde söylemlerle ilimizin en işlek caddelerinden biri olan Doktorlar Caddesi'nde bulunan normal halk kalabalığını kullanarak yoğunluk oluşturup, diğer vatandaşları polise karşı kışkırtıcı söylem ve davranışlarda bulunduğu gözlemlenmiştir. Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli amirlerin olay yerindeki seyirci kalabalığa konuyu anlatmaları üzerine herhangi bir arbede ve müdahale olmadan kalabalık ve görevli polisler çok kısa sürede normale dönmüşlerdir. Bahse konu araç ve şahıslar kalabalığın provoke olmaması için ceza işlem uygulanamadan olay yerinden gönderilmiştir.”
Açıklamasının sonunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve İnkılaplarına bağlı kalacaklarını belirten Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, “Türk Polisi mezuniyet töreninde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağına yemin ederek görevine başlar. Yeminine sadık kalarak görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir” dedi.