Denizli'de Emniyet Müdürlüğü'nün suça meyilli çocukların topluma kazandırılması amacıyla uyguladığı "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" ile servis elemanı kursu alan 15-18 yaş grubundaki 20 çocuk geçtiğimiz ay düzenlenen tören ile sertifikalarını alarak meslek sahibi oldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve TOBB tarafından ortaklaşa yürütülen "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında suç işleme riski altında bulunan çocuklara yönelik kurs düzenlendi. Tespit edilerek eğitime yönlendirilen 25 çocuktan 20'si mesleki eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
Yapılan çalışmanın ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzalayarak, yeniden meslek edindirme kursu açacak. Pamukkale Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda arkeoloji kursu açılması kararlaştırıldı. Açılacak kurs ile birlikte suça meyilli çocuklara arkeoloji konusunda meslek eğitimi verilecek. Laodikya ve Pamukkale Hierapolis Antik kentlerinde verilecek olan kurslarla birlikte çok sayıda kursiyer genç arkeolojik kazılar konusunda sertifika sahibi olacak.
Denizli Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldıklarını ifade eden Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, “Hayata Pas Ver projesiyle önemli bir başarıya imza attık. Yüzlerce çocuğumuz bu projemiz sayesinde topluma kazandırıldı ve çok güzel dostluklar kuruldu. Derslerini yakından takip ettiğimiz öğrencilerimiz artık derslerinde de başarılı olmaya başladı. Eğer gençlerimizi topluma yararlı bir yurttaş olarak yetiştirdiysek bu bizim için en büyük mutluluktur” dedi.
Diğer yandan Umut Yıldızı Projesi’nde de çalışmaların devam ettiğini belirten Denizli Emniyet Müdür Zeki Bulut, “Servis elemanı kursunun ardından şimdi de arkeoloji kursu açmayı düşündük. Denizli tarihiyle ve doğal güzellikleriyle tanınan bir il. Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız görüşmelerde arkeoloji konusunda çalışan eleman sıkıntısı olduğunu öğrendik. Neden bu meslek konusunda kurs açılmasın dedik ve kollarımızı sıvadık. Yakın zamanda yapacağımız araştırmalar ile belirleyeceğimiz gençlere arkeoloji konusunda kurslar vereceğiz ve sertifikalandıracağız. Böylece bu gençlerimiz arkeoloji konusunda meslek sahibi olacaklar” diye konuştu.