HABERDENİZLİ.COM

Emniyet Genel Müdürlüğü 173’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.  Kutlamalr çerçevesinde bugün Denizli Valiliği’nde bulunan Atatürk büstü önünde çelenk koyla töreni düzenlendi. Törene Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Emniyet Teşkilatı ve siyasi parit temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü çelengi  Mevlüt Demir tarafından konuldu. Çelenk koyma töreninin ardından bir konuşma yapan Demir, 10 Nisan 1845 yılında kurularak 172 yıllık maziyi geride bırakan emniyet teşkilatının 173’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın guru ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Polis teşkilatının adalet, hoşgörü ve sabır çerçevesinde desteğini milletimizden yetkisini ise yasalardan aldığını belirten Demir,  teşkilatımız her zaman demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde gece gündüz gündüz demeden görevini yerine getrime gayreti içindedir.  Bireylerin güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması çağdaş devletin temel amaçlarındandır. Huzurun ve güvenliğin bulunmadığı ortamda demokrasinin yerleşmesi, devlet otoritesine saygı duyulması, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması beklenemez. Devletin öncelikli görevinin vatandaşların huzur ve güvenini sağlam olduğunu çok iyi biliyoruz. Polis halk için vardır.” Diye konuştu.  

Törenin ardından Emniyet Müdürü Demir ve beraberindeki emniyet mensupları, Denizli Valisi Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.