Denizli’de bu yılın ilk 8 ayında sahte sağlık raporları ve belgelerle emekli olduğu tespit edilen 100’e yakın kişinin emekliliği iptal edilirken, bugüne kadar kendilerine ödenen emekli maaşları da faizi ile birlikte geri istendi. 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürlüğü, son yıllarda sahte belgelerle emekli olanlara yönelik incelemelerini hızlandırdı. Son iki yıl içerisinde yapılan araştırmalar neticesinde Denizli’de bine yakın vatandaşın sahte belgeler ile emekli olduğu tespit edilerek emekli maaşları iptal edildi ve haklarında soruşturma başlatıldı.
SGK Denizli İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile bu yılın ilk 8 aylık döneminde sahte belgeler ve raporlar ile emekli olduğu tespit edilen 100’e yakın vatandaşın maaşı kesildi. Vergi indiriminden yaralanarak sahte sağlık raporlarıyla kendilerini şeker, tansiyon ve kalp hastası gibi gösteren 100’e yakın vatandaşın bu oyunu hastanelerin kayıtlarıyla ortaya çıktı. Hastane kayıtlarında yapılan incelemede belirtilen hastalıklarla ilgili hiçbir tedavi görmediği ortaya çıkan 100’e yakın emekli hakkında yasal işlem başlatıldı. SGK’nın dikkatiyle tespit edilen 100’e yakın emeklinin maaşları kesilerek, ödenen paralar faizleriyle devlet tarafından geri istendi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 40 kişi için de soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Denizli’de bir çetenin sahte belge ve evraklarla 40 kişiyi emekli ettiğinin belirlendiği öne sürüldü. Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, sahte belge ve sağlık raporlarıyla emekli oldukları ileri sürülen 40 kişiyle ilgili incelemenin de sürdüğü öğrenildi.