Piroteknik Maddeleri içeren ürünlerin;
-
12 yaş altı çocuklara kesinlikle satılmaması,
-18 yaşından küçüklere de şenlik ve işaret fişeklerinin satılmaması,

PATLAYICI MADDE İLE ŞENLİK ALETLERİ BULUNDURAN İŞYERLERİ 30 GÜN İÇİNDE İADE ETSİN
-
Satılmasına ve bulundurulmasına izin verilenler dışında, izin belgesi bulunmayan bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiyeci, oyuncakçı, seyyar satış yapan tablacılar, pazar ve panayır alanlarına açılan standlarda oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeleri, şenlik ve işaret fişeklerini bulunduranlar hakkında işlem yapılacağı yine  hükümlere aykırı oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı madde ile şenlik ve işaret fişeklerini bulunduran işyerlerinin ise (30) otuz gün içinde bu tür maddeleri derhal aldığı yere iade etmeleri gerektiği,
- Şenlik ve İşaretfişeklerinin belirlenen saatler dışında kullanılmaması Valilik Oluru ile karar bağlanmıştır.

Resmi törenler ile daha önceden programlanmış ve geleneksel hale gelmiş festival, şölen ve bunun gibi etkinliklerde havai fişek vb. kutlama materyalleri Valilik Makamından izin alınmak suretiyle kullanılabilecektir.    

Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya  işyeri hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 170 ve 174. Maddelerive 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince İdari Yaptırım Kararı Uygulanacağı Valilik Makamının 20.01.2017 tarihli olurlarıyla anlaşılmıştır.

Denizli Emniyet Müdürlüğü “Ekiplerimizce piroteknik maddelerin bulundurulması, satışı, kullanımı ile ilgili denetimler aralıksız devam edecektir." dedi.