İZMİR (CİHAN)- Yazar Elif Şafak'ın son romanı 'İskender' piyasaya çıktıntan kısa süre sonra korsan kitapçıların hedefi oldu. Korsan yayıncılıkla mücadelesini aralıksız sürdüren Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemde korsan yayıncıların vatandaşlarla birlikte sahil kesimlerine indiğini belirledi. İzmir'in gözde tatil beldelerinde operasyon düzenleyen polis, çoğu piyasaya yeni çıkan ünlü isimlere ait kitapların korsanlarından oluşan 1165 kitap ele geçirdi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonuyla birlikte tatile çıkan vatandaşları hedef alan korsan yayıncıların da sahil beldelerine indiğini belirledi. İzmir'in gözde tatil beldelerinden Çeşme, Selçuk, Dikili ve Kemalpaşa ilçelerinde kurulan gece pazarlarında yoğun şekilde korsan kitap satıldığını tespit eden polis, söz konusu 4 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi.
Gece pazarlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, Çeşme'de 362, Selçuk'ta 304, Dikili'de 277 ve Kemalpaşa'da 222 adet olmak üzere toplam 1165 adet korsan kitap ele geçirildi. Operasyon kapsamında korsan kitapları sattıkları belirlenen C.A. (32), İ.S. (49), F.K. (26) ve A.K. (42) gözaltına alındı.
Ele geçirilen korsan kitapların birçoğunu, Elif Şafak'ın 'İskender' ve 'Firarperest', Yılmaz Özdil'in 'İsim Şehir Hayvan', Zülfü Livaneli'nin 'Serenad', Can Dündar'ın 'Lüsyen' gibi daha çok popüler Türk yazarlarına ait olan kitaplar oluştururken, 'Ye Dua Et Sev', 'Alacakaranlık' ve 'Yeni Ay' gibi best seller olmuş yabancı kitaplar da bulunuyor.
CİHAN