Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olan Renault Fluence Z.E, dünyada eşi benzeri olmayan ve UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmiş doğa harikası Pamukkale'de beğeniye sunuldu.

Türkiye'de üretilen ve bütün dünyaya satışına başlanan elektrikli otomobil Renault Fluence Z.E'nin tanıtımı bu kez Pamukkale'de yapıldı. Pamukkale Kocaçukur’da düzenlenen tanıtım törenine Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sadıkoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin ve davetliler katıldı.
Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Pamukkale'de olmalarının önemli ve anlamlı bir sebebi olduğunu belirterek, “Türkiye'de üretilen ve bütün dünyaya sadece Türkiye'den çıkmaya başlayan elektrik motorlu otomobili, Mayıs ayından itibaren Türkiye'de vatandaşların hizmetine sunduk. Bu tarihi bir başlangıç. Çünkü bu araç sadece elektrik enerjisi kullanıyor ve elektrik motoru var. Hiçbir çevre kirliliği oluşturmuyor. Sıfır karbonmonoksit, sıfır gaz. Son derce çevreci bir otomobil” dedi.
Pamukkale'de bulunmalarının özel bir nedeni olduğunu belirten Aybar, şöyle konuştu: “Burada İstanbul'dan da gelen gazetecilerle birlikteyiz. Denizli Valiliği önemli bir gelişmeyi başardı. Dünya için önemli, doğal güzellik olan Pamukkale'de bundan sonra sadece sıfır salımlı, yani mutlak çevreci otomobiller içeride olacak. Bunun bir başlangıcı yapılıyor. Türkiye'de ürettiğimiz buna uygun tek araç Fluence. Bu yüzden Fluence filosu ile buraya geldik.”
Elektrikli otomobili Mayıs ayında piyasaya sürdüklerini ve satışa başladıklarını belirten İbrahim Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir teknoloji olduğu için hedef ve rakam konuşmuyoruz. Mühim olan algı düzeyini oluşturmak. Bu otomobilin son derece çevreci ve yüksek teknolojiye sahip, aynı zamanda şehir içi kullanımında ekonomik olan işletme şartlarını insanlarımıza algılatmak için çalışıyoruz. İlk izlenimlerden aldığımız bilgi, otomobile yüksek bir ilginin olduğu.”