KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Maden-İş Heyeti, Ankara’da EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış ile görüştü. Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Afşin-Elbistan Maden-İş Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Yöneticiler İlyas Kılıç ve Mahmut Kul, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış’ı makamında ziyaret etti. Ankara’ya bölgeyi ilgilendiren bir dizi taleple giden heyet, Elbistan’a mutlu döndü.
    Afşin-Elbistan Maden İş Şube Başkanı Adil Bölükbaşı kendilerine sıcak ilgi gösteren EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış’a teşekkür ederken bölge adına da güzel kazanımlar elde edildiğini aktardı. Bölükbaşı, “Sayın Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşme neticesinde kendisine işletmemizdeki yıllık dekabaj yüksekliğini ilettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Yapılan görüşme işçilerimize ekonomik girdi olarak geri dönecek. Çöllolar kömür havzasındaki olayla ilgili görüşmelerde bulunduk. Çöllolar'da ki arama-tarama çalışmalarının olumlu sonuçlanması ile birlikte bölgede inceltme çalışmaları başlatılacak.” dedi.
    Bölgeyi yakından ilgilendiren işçi alımları ile ilgili de görüşmeler yaptıklarını anlatan Bölükbaşı, “Talebimiz işçi alımlarında bölge insanına öncelik verilmesi yönündeydi. Toplamda 670 kişi alınacak ve bu rakamın 500’ü işçi olacak. Geri kalanı teknik personel olacak.” bilgisini verdi.
CİHAN