Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kimsenin şehit haberlerinden ve kandan beslenmeye hakkının olmadığını belirterek, "Şehit hepimizin evladı” dedi.
Çağlayan partisinin Mersin İl Teşkilatı tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.
Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiğini ifade eden Çağlayan Türkiye’nin büyümesinden gelişmesinden korkanların bulunduğunu ve bunların işbirlikçilerinin boş durmayacağını hatırlattı.
Bunların oyunlarını hep birlikte bozup burunlarından fitil fitil getireceklerini ifade eden Çağlayan, “Şehit hepimizin şehidi kimse bundan endişe etmesin” diye konuştu.
Önceki gün milletvekilleri ve il ve ilçe başkanlarıyla Anamur'daki şehit cenazesine katıldığının hatırlatan Çağlayan, “Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. İnşallah bir daha kentimiz, ülkemiz bu tür olaylarla karşı karşıya gelmez. Ama bu konuda Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, güçlü ülke olmasından korkanlar, yurt dışında ve Türkiye'deki işbirlikçisi olan alçaklar boş durmayacaklar. Ama bizim de evvel Allah hep birlikte hükümetimizle milletimizle silahlı kuvvetimizle fitil fitil bunların burnundan getirmek boynumuzun borcu olsun. Bu konuda bütün mesele Türkiye'nin güçlü, birlik ve beraberlik içinde olmasından endişe edenlerin kaygısıdır” ifadesini kullandı.

AYNI ACILARI YAŞIYORUZ
“Oradaki şehitler hepimizin evladı, hepimizin şehidi” diyen Çağlayan şöyle devam etti: “Aynı şekilde hissiyata kapılıyor, aynı acıları yaşıyoruz. Şehidimizin babasıyla bir saat önce yine görüştüm. Kendisine tüm şehitlerimizde olduğu gibi hükümet olarak devlet olarak şehitlerimizin ve ailelerimizin sonuna kadar hizmetlerinde olacağımızı söyledim.”
Şehit cenazelerinin başka kesimler tarafından başka şekilde değerlendirdiğine dikkat çeken Çağlayan şehit cenazesinde yaşanan olaya dikkat çekti: Çağlayan “O gün cenazede gördük. Anamur'da coşkulu bir kalabalıkla şehidimizin şerefli şanlı bayrağımıza sarılı tabutu top arabası üzerinde götürülürken, orada siyaset yapmaya çalışanlar vardı. Teşekkür ediyorum şehidimizin kayın biraderine, 'burası siyaset alanı değil el kol işareti yapmayın' diyerek hepsini susturdu ve ağzının payını verdi. Arkadaşlar artık Türkiye'de hiç kimsenin kandan, şehit cenazesinden beslenme hakkı yoktur. Hiç kimse bundan çıkar sağlamaya kalkışmasın. Şehit hepimizin şehidi, hepsi başımızın tacı, hepsi bizim evladımız. Bu vatan için, bu millet için canlarını gözünü kırpmaksızın seve seve veren insanların yakınlarına hizmet etmek de bizim boynuzun borcu " şeklinde konuştu.

SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ YOK
Avrupa'da yaşanan ekonomik krizle ilgili de değerlendirmede bulunan Çağlayan şunları kaydetti: “Dünya önemli bir problem içinde. Avrupa'nın birçok ülkesinde ciddi iflaslar yaşanıyor. Avrupa'nın en güçlü ülkelerinde çok ciddi ekonomik krizler var. Milyonlarca insan sokağa dökülmüş vaziyette. Ama ülkemize bakın şükürler olsun AK Parti'nin ve değerli Genel Başkanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde alınan tedbirlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti taş gibi, kale gibi ayakta evvel Allah."
Türkiye’nin siyasi ve ekonomik açıdan güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Çağlayan şunları söyledi: "Avrupa'nın birçok ülkesinde ciddi sıkıntı yaşanırken, birçok ülkenin iflas etmenin eşiğine geldiği böyle bir ortamda Türkiye ekonomisi AK Parti'nin sağladığı ekonomik istikrar, milletimizin AK Parti'ye verdiği oylarla sağladığı siyasi istikrarla bu küresel kriz, Başbakanımızın ifade ettiği gibi Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek. Başbakanımız 2009 krizinde de 'bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek' dediğinde bununla alay edenler olmuştu. Şimdi onların sokağa çıkacak yüzleri yok, eğer yüzleri varsa tabi. Daha çok yapmamız gereken önemli işlerimiz var. Daha çok birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde yapmamız gereken çalışmalar var. "
İftara AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ile AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt da katıldı. CİHAN