Denizli Belediyesi, İssimo Home Tekstil ve Karikatürcüler Derneği Denizli Şubesi, "Ekoloji ve Teknoloji Ulusal Karikatür Yarışması" düzenliyor. Belediye Başkanı Osman Zolan, Karikatürcüler Derneği Temsilcisi Mehmet Selçuk ve İssimo Home Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yarışma hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Başkan Zolan, toplantıda yaptığı konuşmada çevre bilincinin önemine dikkat çekmek adına bu yarışmanın düzenlendiğini söyledi. Karikatürün anlattığıyla belki bir cilt kitap yazılabileceğini ifade eden Zolan, “Karikatürün etkisi çok büyüktür. Bu etkinin, ekoloji ve teknoloji anlamında dikkat çekmek için kullanılması gerekir düşüncesindeyiz. Sadece üretmek ve günün ihtiyaçlarını karşılamak adına çevremize, doğamıza ve birçok canlı yaşam alanlarında, maalesef arzu edilmeyen boyutlarda kirliliğe yol açılmıştır. Dünyada son 50 yılda sadece üretmek üzerine, o günkü rahatlık üzerine yoğunlaşma oldu.” dedi. Son 10 yılda çevre bilincinin daha da önemli hala geldiğini belirten Zolan, “Artık bugünkü kazançtan ziyade, geleceğe nasıl bir çevre ve nasıl bir ortam bırakılması gerektiği tartışılır ve uygulamada yapılır hale gelmiştir. Projelerimizde çevre hassasiyeti ilk önceliğimizdir. Atık su arıtma, katı atık tesisi, yeşil alanların arttırılması ve yerinde ayrıştırılması gibi birçok projede çevreyi korumak adına olağanüstü gayret gösterdik. Sonucunda da en temiz kent ödülünü aldık. Hem üretme hem de çevreyi koruma adına ikisini birlikte yürütmek gerekiyor. Bu nedenle üç kurum karikatür yarışmasını düzenledik.” diye konuştu.

Dernek Temsilcisi Selçuk da yarışmanın, Denizli Belediyesi’nin bu yıl aldığı "Temiz Kent" ödülüne katkı sağlayacağını düşündüklerini vurgulayarak, “17 yıldır burada karikatürcüyüm. İlk kez böyle büyük çaplı bir yarışma düzenleniyor. Ulusal anlamda ilk yarışmadır. Çok katılan olacağını düşünüyoruz. Seçici kurulda, dünya çapında yarışmalara katılmış ağabeylerimiz var. İnşallah gelecekte uluslararası karikatür festivalimiz de olur.” dedi. İşadamı Yılmaz ise her sene benzer nitelikte bir konuyu değerlendirip ilgili projede yer aldıklarını dile getirdi. Yılmaz, “Denizli’nin markaya ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Marka olarak sosyal kimliği de olmalı düşüncesiyle bir şeyler yapmaya çalıştık. Belediyemizle Laodikya'da beş yıllık gönüllü kazı sponsorluğu yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılım şartları ve ayrıntılı bilgi, Denizli Belediyesi’nin internet sitesinde bulunuyor.