Aydın’da öğlen saatlerinde meydana gelen yangında onlarca dönüm buğday tarlası ile tarlada bulunan çok sayıda zeytin ağacı yandı. Yangının iki kişi tarafından kasten çıkarıldığı iddia edilirken, polis ekipleri yangını çıkardıktan sonra tabakhane çayına doğru kaçan ve isimleri açıklanmayan iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Aydın Merkez Aytepe yakınlarında bulunan Zeynep ve Alaattin Kaçmaz’a ait ekin tarlasında bir anda yangın çıktı. Bir kısmı biçilmiş diğer kısmı da biçilmeye hazır ekin tarlasından dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirerek yardım istedi. Vatandaşlar bir yandan da yangını söndürmeye çalıştı. Aydın Belediyesi itfaiye ekipleri tarından müdahale edilen yangında ekili alanların bir kısmı alevlerden kurtarılırken, onlarca dönümdeki buğday yandı.
Bir yılıklı emekleri vicdansız iki kişi tarafından ateşe verilerek yakılan tarla sahipleri Zeynep kaçmaz ve Mehmet Kaçmaz yangını söndürmek için kendileri de itfaiye ekipleri birlikte koşturdular.
Yangının bölgede dolaşan iki kişi tarafından kasten çıkarıldığını iddia eden görgü şahitleri “İki kişi dolaşıyordu. Bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Ve hemen o iki kişi de kaçtı. Biz yangına müdahale ederken onlar uzaklaşıp gitti” diyerek yangının kasten çıkarıldığını iddia ettiler.
Polis kundaklama sonucu çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatırken, gözaltına alınan iki kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.