Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Direksiyon Uygulama sınavlarını yerinde inceledi. 
Hafta sonunda yapılan direksiyon uygulama sınavlarını yerinde inceleyen Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de gerçekleştirilen sınavlar hakkında bilgiler verdi. 75 kişilik sınav komisyonu ve 6 maarif müfettişinden oluşan sınav denetim komisyonu ile hafta sonu yaklaşık 500 kişinin katıldığı uygulama sınavlarının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Oğuz, “Yeni yönetmelikle direksiyon uygulama sınavları akan trafik içerisinde her türlü hava ve yol koşullarında en az 30 dakika olarak gerçekleştirilmeye başlandı. 30 dakika boyunca aracı belirlenen kriterlere uygun kullanan adaylar sürücü belgesi alma hakkı kazanıyor. Direksiyon uygulama sınavına randevu sistemi getirilerek, adayların sınav yerinde uzun süre beklemeleri önlendi. Hiçbir aday kesinlikle randevu saatinden önce veya sonra sınava alınmamaktadır” dedi.
Sınav öncesi denetim ve komisyon üyelerince araçlarda ve evraklarında gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Mahmut Oğuz, “İlimizde tüm kamuoyunun yakından bildiği gibi nizami ve adil bir şekilde sınavlar gerçekleştirilmektedir. Yeni sınav uygulama sistemi ile başarı yüzdesi olarak Avrupa standartlarını yakalamış bulunmaktayız. Bakanlığımızca direksiyon uygulama sınavlarının yapılışında örnek il olarak gösteriliyoruz. Buradan emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve sürücü kurslarımıza teşekkür ederken, sürücü adaylarımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.