2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğretmenlerin mesleki eğitim çalışmaları kapsamında Servergazi İmam Hatip Ortaokulu'nda "Eğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi" konulu seminer düzenlendi. 
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen tarafından verilen seminerin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, şube müdürleri, imam hatip ortaokulları ve lise öğretmenleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz seminer öncesi yaptığı konuşmada, "Öğretmenler bu toplumun en saygıdeğer insanlarıdır. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 13 bin öğretmenimizle hizmet vermekteyiz. Değerli öğretmenlerimiz özveri ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmek için var gücü ile çalışıyorlar. Sizler şartlar ne olursa olsun görevinizi en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Çocuklarımızı bilgili, donanımlı ve kültürlü birer birey olarak yetiştirmek için sizlere ihtiyacımız var" dedi.
Günümüzde fiziki anlamda modern binaların yetmediğini ifade eden Oğuz, teknolojik olarak gelişmiş ülkelerde en önemli unsurun beyin gücü olduğunu dikkat çekerek, "Fiziki güç her ne kadar önemli olsa da beyin gücü kadar gelişmişlik artar. Bu ülkenin iyi çalışan beyinlere ihtiyacı var.Sizlerin emekleri yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ülkemizin en önemli gücü olacaktır" şeklinde konuştu.
Oğuz, konuşmasının ardından eğitime katkılarından dolayı Prof.Dr. Abdurrahman Tanrıöğen’e plaket ve çiçek takdim etti.