Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, 110 bin bakanlık yöneticisinin tasfiyesi anlamına gelen yasa ile 90’lı yıllarda eğitimcilerin siyasiler önünde düştüğü durumun tekrar yaşanacağını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershaneleri kaldıran ve MEB bünyesinde köklü değişiklikler getiren yasayı onadı. Resmi Gazetede yayımlanması ile yürürlüğe giren yasa ile dershanelere 1 Eylül 2015 tarihine kadar süre verilirken, İl Milli Eğitim Müdürleri, Bakan Yardımcıları ve 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin görevleri bugün itibariyle sona erecek. Yasanın bakanlıkta görevli 110 bin yöneticinin görevlerine son verilmesi anlamına geldiğini belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, yeni yasa ile 4 yılını doldurmuş okul müdürü 81 ilin Milli Eğitim Müdürü ve Bakan Yardımcılarının tamamının yok hükmünde sayıldığını ifade etti. 
Bakanlığın 13 Haziran tarihine kadar gereken yönetmeliği çıkaracağını aktaran Demirtaş, “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir tasfiye yaşıyoruz. Bakanlık tarafından çıkarılan ben yaptım oldu yasasının sonuçlarına tüm bakanlık yöneticileri nasibini alacak. Bu yasa ile 110 bin bakanlık yöneticisi tasfiye edilecek. Bu tasfiye ile artık bir okulda müdür ya da bir ilde müdür olabilmek siyasilerin iki dudağı arasına kalacak. Bir nevi 1990’lı yıllarda yaşanan eğitimcilerin siyasiler önünde düştüğü duruma tekrar düşmesi anlamına gelecek. Bizim ülkemizde yasalarda yaşanan aksaklılara rağmen düzeltmeler yapılacakken bunun yerine tüm sistemi tamamen bozuyorsunuz ve yerini yenisini yapıyorsunuz. Bunu anlamak çok zor” dedi.