Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş İzmir Şubeleri, Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan eylemlerle Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısını protesto etti. Binlerce eğitimci, yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti. 
Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş İzmir Şubeleri, İzmir Basmane Meydanı’nda toplanarak Konak Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Çeşitli sloganlarla Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısını protesto eden eğitimciler, Konak Meydanı’nda buluşarak eylem düzenledi ve sendikalara birleşme çağrısında bulundu. Eylem nedeniyle emniyet ekipleri güvenlik önlemleri aldı.
“GÜVENCESİZLİĞE MAHKUM OLACAĞIZ”
Eğitimcilerin eyleminde her sendika kendi adına açıklama yaptı. Eğitim-Sen adına yapılan açıklamada, “İktidar, eğitim sistemini kendi denetimine almak istemektedir. Eğitimi kendi çıkarları doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemektedir. Bu yasa tasarısıyla binlerce öğretmenimiz bir kez daha güvencesizliğe mahkum edilecektir. KPSS yetmez gibi yeni bir sınav getirilmek isteniyor. Kendinden olmayana tahammül edememektedirler” denirken, Eğitim-İş adına yapılan açıklamada ise “Bu haklı mücadeleye üç sendika olarak birlikte görüntü sergilemekten mutluluk duyuyoruz. İktidar, eğitim sistemini bozacak yasayı meclisten geçirmeye çalışıyor. Bu uc sendıka olrak birlikte görüntü sergilemekten duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. İktidar eğitim sistemi bozacak bir yasayı meclısten gecırmeye çalışıyor. Bu yasa bilimsel eğitini göz ardı etmektedir. Demokrat katılımcılığı, ulusal ve kamucu eğitimi göz ardı etmektedir” ifadelerine yer verildi.
“KINIYORUZ”
Türk Eğitim-Sen adına yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Tasarı, Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Bu tasarının tehlikeli olduğunu anlatmamıza rağmen Hükümet yine bildiğini okudu. Okul yönetici atanmasında siyasetin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nın yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş ve ezilmiş eğitimci ordusu yaratılması gibi uygulamaları getiren tasarıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz.”