Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesinden yapılan açıklamada; “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, gereken tedbirler alınmadığı için devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, bıçakla ve silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri hâline gelmiştir. Geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve gösterilen kayıtsızlık düşündürücü olduğu kadar vahimdir de.

Hayatlarını, çocuklarımızın daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilere yönelik saldırıların önü alınmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır.

Toplumsal sorun hâline gelen şiddet olaylarına ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak zorunludur. Şu gerçeğin altını bir defa daha çizmekte fayda var: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni yapmalıdır.

Önceden ihtimamın odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Bu, bir mesleğin yıpranması değil, bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara hâline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir.

Ayhan öğretmenlerin bir daha görevi başında öldürülmemesi, Yusuf öğretmenlerin sırtından vurulmaması, Gülhan öğretmenlerin sokak ortasında bıçaklanmaması, Yunus öğretmenlerin zorbalarca darp edilmemesi, Aybüke öğretmenlerin kurşunlanmaması, Necmeddin öğretmenlerin okulda bıçaklanmaması için tüm yetkilileri, eğitim çalışanlarına karşı eğitim-öğretim hizmeti sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirleri bir an önce almaya çağırıyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak; Milli Eğitim Bakanı’na daha önce düzenlediğimiz imza kampanyasıyla da dikkat çektiğimiz şiddet olaylarına karşı biran önce caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılması talebimizi yineliyor; şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyor, bu ve benzeri hadiselerin tekrar yaşanmaması temennisi ile bu menfur saldırıyı kınıyoruz.” İfadelerinde bulunuldu.