Denizli teşkilatı da 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları, yönetimleri, kadınlar komisyonu başkanları ve üst kurul delegeleri ile genel kurula tam kadro katıldı. Genel kurul ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, “Eğitim-Bir-Sen soylu sendikal mücadelesinde, erdemli emek hareketi olma çizgisinde yeni bir miladı hep birlikte tarihe kaydetmiştir. Eğitim-Bir-Sen alın terini akıl teriyle harmanlayan aksiyoner mücadelenin damarı olmuştur. Biz sendikanın, sendikacılığın, sendikalılığın risk olduğu, sakıncalı damgası yemeye gerekçe yapıldığı dönemlerde yola çıktık. Aksiyoner fikir adamlığıyla, herkes için ‘hepimiz sendikacıyız’ iradesini yansıtan bir çoğulculuğun; ifade hürriyetinden hakkı savunma cesaretine, insanı ve onurunu koruyan, yücelten, her konuyu, her kavramı sendikacılığın asli kavramı ve muhataplık alanı olarak görmüş ve kabul ettirmiş bir iradenin beyanı olarak ortaya çıktık.

Bu irade, bugün gelinen noktada da 450 bin eğitim çalışanın güveni ile Türkiye’nin en büyük emek hareketine dönüşmüştür. Bu emek hareketinin lideri Ali Yalçın Başkanımızı ve kıymetli Genel Başkan Yardımcılarımızı güven tazeleyerek yeniden üstlendikleri bu sorumluluktan dolayı tebrik ediyor, yeni dönem için kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Önceki dönemlerde şube başkanlığı da yapmış olan ve 2015 yılında Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Şükrü Kolukısa’nın yeni dönemde de bu görevini sürdürecek olmasından olayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Öselmiş, “Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara yol alan kutlu yolculuğunda başkanımıza başarılar diler; Kongre’nin üyelerimize, eğitim çalışanlarına, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.