Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şubesi, 2017 Ağustos’ta gerçekleşecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşme süreci öncesinde eğitim çalışanlarından taleplerini alarak ve her kademeden eğitim çalışanlarıyla buluşarak; Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayını Dedeman Otelde gerçekleştirdi.

Şube Başkan Yardımcıları; Feridun Sarıkavak, Hakan Gündüz ve Muhammet İkbal Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştay; Öğretmenler komisyonu, eğitim yöneticileri komisyonu ve GİHS, YHS VE YHS çalışanları komisyonu olmak üzere üç ana başlık altında; mali haklar, sosyal haklar çalışma koşullarından kaynaklanan sorunlar eğitim kurumu türlerinden kaynaklı sorunlar 4/B statüsünden kaynaklanan sorunlar ve benzeri hususlarda çok detaylı ve titiz bir çalışmayla üç ayrı komisyon ile çalıştayı tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi yaptıkları çalıştayın çok verimli geçtiğini ve eğitim çalışanlarının sorunlarını ve önerilerini raporlaştırıp Genel Merkezine gönderileceğini 81 ilden gelen çalıştay raporları doğrultusunda 2017 Ağustos Toplu Sözleşme Gündemine taşınacak hususların belirlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.